Zeci de copii din Bistriţa-Năsăud încep cursurile într-o pensiune, pentru că şcoala e în renovare

Cei aproape 50 de elevi ai şcolii generale din Piatra Fântânele, situată în Pasul Tihuţa din Bistriţa-Năsăud, nu vor merge la şcoală pe 11 septembrie, ci la pensiune. Şcoala este modernizată, iar lucrările nu se termină până la începerea şcolii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

250 afișări
Imaginea articolului Zeci de copii din Bistriţa-Năsăud încep cursurile într-o pensiune, pentru că şcoala e în renovare

Zeci de copii din Bistriţa-Năsăud încep cursurile într-o pensiune; şcoala e în renovare

Pe 11 septembrie elevii şcolii din Piatra Fântânele, comuna Tiha Bârgăului, vor începe cursurile la o pensiune şi nu în clădirea şcolii, aflată în plină reabilitare.

O familie din localitate şi-a pus la dispoziţie pensiunea pentru ca micuţii din Piatra Fântânele să aibă unde să îşi desfăşoare cursurile în mod normal.

Şcoala din Piatra Fântânele, în care autorităţile investesc peste 400.000 de lei, banii provenind din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, se află în plină reabilitare, lucrările fiind întârziate de obţinerea unor avize şi, cu toate efoturile, lucrările nu vor fi finalizate până în 11 septembrie.

“Se lucrează la modernizarea acestei şcoli. Nu au existat grupuri sociale, nu a existat încălzire centrală şi le facem acum. De asemenea, se lucrează la reabilitarea faţadei, izolarea sălilor de clasă şi la acoperiş. Montăm geamuri termopane şi uşi noi. Lucrările nu vor fi gata până în 11 septembrie, însă am găsit o altă soluţie pentru ca elevii să înceapa şcoala. Lucrările se vor finaliza ceva mai târziu deoarece au fost o serie de întârzieri din cauza avizelor pe care trebuia să le obţinem. Am început lucrările doar în 21 august şi din acest motiv nu vor fi gata la timp. Se lucrează insistent, dar lucrările sunt numeroase şi noi sperăm ca în două săptămâni să se finalizeze” a declarat, pentru MEDIAFAX, viceprimarul comunei Tiha Bârgăului, Grigore Hangan.

Totuşi, elevii din Piatra Fântânele, vor începe cursurile pe 11 septembrie, la o pensiune din localitate. Familia care deţine pensiunea, o construcţie mare şi cu spaţii suficiente pentru a încăpea toţi elevii şcolii din localitate, nu a ezitat să o pună la dispoziţie.

”Am primit o solicitare din partea Primăriei pentru a găzdui activităţile şcolare o perioadă de timp. Avem la dispoziţie trei spaţii, de aproximativ 30 de metri pătraţi fiecare. Spaţiile sunt dotate cu baie. Sperăm ca activitatea turistică să nu fie afectată, dar este pentru binele copiilor care trebuie să îşi deruleze activitatea şi să înceapă şcoala. Pentru noi este mai important ca micuţii de la noi din sat să-şi continue studiile”, a declarat proprietarul pensiunii, Constantin Bugnar.

Autorităţile locale speră ca lucrările la şcoala din Piatra Fântânele să fie terminate în cel mult două săptămâni de la începerea şcolii, iar elevii şi profesorii să se poată muta în noul imobil modernizat la standarde europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici