Zeci de elevi, blocaţi de mai multe ore pe aeroportul Luton (Video)

Un grup de elevi, majoritatea de la Liceul bucureştean I.L Caragiale, au fost blocaţi mai multe ore pe aeroportul Luton, de lângă Londra, ei aşteptând cursa Wizz Air cu care urmau să revină în ţară.

198 afișări
Imaginea articolului Zeci de elevi, blocaţi de mai multe ore pe aeroportul Luton (Video)

Zeci de elevi, blocaţi de mai multe ore pe aeroportul Luton

Membri ai grupului susţineau că nu au fost contactaţi de reprezentanţii Wizz Air şi că au stat mai multe ore în frig, suferind şi de foame şi de sete pentru că nici nu mai au bani. De asemenea, mai sunt şi elevi de la alte licee, fiind în total 50 de elevi şi 13 cadre didactice.

Mioara Bogdan, mama unuia dintre copiii aflaţi pe aeroportul de lângă Londra, a declarat pentru MEDIAFAX că unii dintre elevi au şi răcit şi că au febră.

"Sunt nemâncaţi, speriaţi şi până acum nu ştiu nimic din ce o să li se întâmple. Au rămas fără bani, pentru că nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva şi nici nu avem cum să le trimitem, pentru că nu au carduri. Nici până acum cei de la compania aeriană nu au fost în stare să rezolve ceva. Susţin doar că pista e îngheţată, dar nu fac nimic pentru copii", a spus Mioara Bogdan.

Ea precizat că grupul de copii s-a aflat în aeroport de la ora 6.00, ora României.

Profesorii care îi însoţesc pe copii au apelat la consulatul României la Londra.

Intre timp, elevii au fost cazaţi la un hotel din apropiere, fiind însoţiţi de reprezentanţi ai consulatului României.

Purtătorul de cuvânt al MAE Alin Şerbănescu a declarat că şi ambasadorul României la Londra va ajunge la Luton pentru a vedea care este situaţia copiilor.

Reprezentanta companiei Wizz Air Iulia Goagă a declarat, pentru MEDIAFAX, că mai multe curse au înregistrat întârzieri, sâmbătă, în afara celei de la Londra, ea referindu-se la zborurile Bucureşti-Treviso-Bucureşti şi Bucureşti-Bergamo-Bucureşti, cu câte şase ore întârziere.

Potrivit reprezentantei Wizz Air, întârzierile au fost determinate de vremea nefavorabilă. Ea a explicat că pista aeroportului a fost îngheţată şi că zborurile nu au mai putut fi operate.

La Treviso, unde mai este blocat un grup de români, a fost deja trimisă o aeronavă.

Compania Wizz Air a anulat, în această săptămână, alte două zboruri de pe aeroportul Luton.

Video Stirileprotv

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici