Zeci de kilograme de cannabis, descoperite în rezervorul unui tir din Capitală

Trei cetăţeni străini au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri, după ce procurorii DIICOT şi poliţiştii au organizat o acţiune flagrantă şi i-au surprins în traficul din Capitală aceştia având, în unul din rezevoarele unui tir, 60 de kilograme de cannabis.

533 afișări

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor X.A. (cetăţean grec), A.F. şi H.H. (cetăţeni albanezi) pentru o perioadă de 30 de zile, pentru trafic naţional şi internaţional de droguri de risc. De asemenea, faţă de un alt inculpat, cetăţean român, a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La data de 10 noembrie, X.A., A.F. şi H.H. au transportat din Spania şi au introdus şi pe teritoriul României, cantitatea de aproximativ 60 de kilograme de cannabis pentru a le vinde.

Cercetările au indicat că X.A., A.F. şi H.H. urmează să introducă în ţară droguri de risc, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, au organizat o acţiune de prindere în flagrant.

„În acest sens, în perioada 09.11.2019 - 10.11.2019, cei trei inculpaţi au fost depistaţi având mai multe întâlniri atât în parcarea unui centru comercial din capitală, cât şi într-un restaurant din apropierea autostrăzii A1. În vederea asigurării succesului activităţii infracţionale, la data de 09.11.2019, inculpaţii A.F. şi H.H, cetăţeni albanezi, în vârstă de 39 şi 41 de ani, au efectuat mai multe servicii de patrulare pe autostrada A1 pentru a se asigura că nu sunt urmăriţi până în locaţia în care s-a deplasat (de la vama Nădlac) şi inculpatul X.A., cetăţean grec, în vârstă de 47 de ani, cu un cap tractor în care era transportată cantitatea de cannabis”, transmite DIICOT, printr-un comunicat de presă.

La data de 10 noiembrie, cei trei au avut o nouă întâlnire într-o benzinărie de pe autostrada A1, de unde s-au deplasat către şoseaua de centură a Bucureştiului.

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie i-au prins în trafic.

„Într-unul dintre rezervoarele capului tractor condus de către inculpatul X.A. au fost descoperite 38 de pachete ce conţineau fragmente de natură vegetală. Din rezultatele analizelor efectuate a rezultat faptul că, în interiorul celor 38 de pachete, a fost identificată cantitatea de 60 de kilograme de cannabis”, mai informează DIICOT.

În cadrul acţiunii, au mai fost ridicate, 8 telefoane mobile, 8 cartele sim, un pistol air soft, precum şi suma de 1.130 euro şi 500 lei.

Taguri:
diicot,
canabis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici