Zeci de mii de euro, aproape 100 de telefoane şi un autoturism de lux, confiscate de la cămătari

Poliţiştii din cadrul IPJ Harghita au descoperit şi ridicat în timpul percheziţiilor de vineri, printre altele, peste 80.000 de euro, 355.000 de lei, aproape 100 de telefoane mobile, un autoturism de lux şi un pistol.

233 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de euro, aproape 100 de telefoane şi un autoturism de lux, confiscate de la cămătari

Zeci de mii de euro, aproape 100 de telefoane şi un autoturism de lux, confiscate de la cămătari

„În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la data de 13 octombrie 2023, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au descoperit şi ridicat 87.080 de euro, 354.983 de lei, 1.000 de franci elveţieni, 317.000 de forinţi maghiari, 99 de telefoane mobile, 3 tablete, 3 laptopuri şi un autoturism de lux, cu o valoare de aproximativ 80.000 de euro”, precizează IGPR.

Potrivit sursei citate, a mai fost descoperit şi indisponibilizat un pistol cu aer comprimat, care face parte din categoria armelor neletale, supuse autorizării şi care nu figurează înscris în circuitul legal.

„Persoana la care a fost găsit pistolul nu figurează ca fiind autorizată pentru a deţine, purta sau folosi arme din această categorie, conform legislaţiei în vigoare. La aceeaşi dată, o persoană a fost condusă la sediul Poliţiei din Municipiul Gheorgheni, pentru audieri”, se arată ăn finalul comunicatului.

Poliţiştii din Harghita au făcut, vineri diminează, zeci de percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi camătă.

„Din cercetări s-a reţinut că, începând cu anul 2019 şi până în prezent, mai multe persoane, din municipiul Gheorgheni, ar fi acordat către diverse persoane sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi cuprinse între 20 şi 300% pe lună. Totodată, pentru persoanele care ar fi restituit împrumutul cu întârziere sau n-ar fi avut posibilitatea să achite dobânzile, persoanele bănuite ar fi recurs la ameninţări şi şantaj”, potrivit IGPR

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici