Video Zeci de mii de parfumuri contrafăcute, descoperite la vama Giurgiu (Video)

Autorităţile de frontieră de la punctul de trecere Giurgiu au descoperit, luni, aproape 30.000 de parfumuri contrafăcute, într-un tir încărcat cu radiatoare care venea din Turcia şi urma să ajungă la Bucureşti.

65 afișări

Potrivit Poliţiei de Frontieră, tirul era condus de cetăţeanul român Ion B., în vârstă de 45 de ani. Conform actelor de însoţire a mărfii, acesta transporta radiatoare din aluminiu din Turcia pentru o societate din Satu Mare.

La verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că sistemul de siguranţă al remorcii permitea deschiderea uşilor fără a fi afectat sigiliul vamal, iar cablul de prindere al prelatei era tăiat şi lipit. Poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Giurgiu deschiderea mijlocului de transport şi efectuarea, în comun, a unui control amănunţit.

Astfel, în interiorul automarfarului, au fost descoperite sute de cutii de carton ce conţineau peste 29.000 de flacoane cu apă de parfum şi de toaletă, purtând însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute ("Chanel", "Lancome", "Armani", "Bvlgari","Boss), susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală al acestora. Conform listei de valori în vamă, valoarea totală a parfumurilor a fost estimată la aproximativ 114.480 euro.

Parfumurile au fost reţinute de autoritatea vamală, urmând a fi expertizate.

Totodată, şoferul automărfarului este cercetat de poliţiştii de frontieră pentru import de mărfuri purtând menţiuni false şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici