Zeci de oi omorâte de un tir, pe un drum naţional din judeţul Gorj (Video)

Câteva zeci de oi dintr-o turmă au fost omorâte sau rănite grav, în noaptea de miercuri spre joi, după ce au fost lovite de un tir în judeţul Gorj, pe DN 66, care face legătura între Târgu Jiu de Râmnicu Vâlcea.

886 afișări
Imaginea articolului Zeci de oi omorâte de un tir, pe un drum naţional din judeţul Gorj (Video)

Zeci de oi omorâte de un tir, pe un drum naţional din judeţul Gorj

Accidentul a avut loc în apropierea unei intersecţii din zona satului Câmpu Mare, unde un tir înmatriculat în judeţul Vâlcea a izbit în plin turma de animale, pe carosabil rămânând urme de frânare pe o distanţă de câteva zeci de metri.

De asemenea, pe asfalt au rămas urme din animalele ucise, bălţile de sânge acoperind parţial marcajul de culoare albă al săgeţilor care indicau diferite direcţii.

Proprietarii turmei de oi sunt ciobani din localitatea gorjeană Crasna, care au spus că au peste 50 de animale moarte sau rănite grav.

"Eu veneam cu oile de la păscut şi după lăsarea serii am trecut cu ele strada. Trecuseră aşa cam trei părţi, iar când să treacă şi ultima parte a venit tirul şi le-a lovit în plin. Vreo 30 au fost omorâte, iar altele sunt pe câmp, speriate şi rănite", a spus ciobanul.

La rândul său, şoferul tirului, un tânăr de 22 de ani, susţine că ciobanul care însoţea animalele nu avea o lumină care să îl facă vizibil, turma apărându-i brusc în faţă.

Poliţiştii veniţi la faţa locului i-au amendat pe proprietarii turmei cu 300 de lei, cât prevede legislaţia rutieră, pe motiv că nu aveau ce să caute cu oile pe drumul naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici