Zeci de permise de conducere suspendate, de 1 Mai, pe drumurile de pe litoral

Un număr de 40 de permise au fost reţinute, de 1 Mai, de poliţiştii Serviciului Rutier Constanţa, pentru depăşirea vitezei regulamentare pe drumurile de pe litoral, "campionul" vitezomanilor fiind un tânăr de 24 de ani din Ialomiţa, care a condus beat, cu aproape 200 de kilometri la oră.

53 afișări
Imaginea articolului Zeci de permise de conducere suspendate, de 1 Mai, pe drumurile de pe litoral

Zeci de permise de conducere suspendate, de 1 Mai, pe drumurile de pe litoral(Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit şefului SPR Constanţa, comisarul şef Constantin Dancu,  toate drumurile naţionale de pe raza judeţului Constanţa au fost împânzite cu patrule de poliţie, iar din acest motiv nu s-au înregistrat evenimente deosebite de trafic. Chiar şi aşa, au fost destul de mulţi şoferi care au apăsat prea tare pe pedala de acceleraţie, fiind depistaţi de aparatele radar cu viteze mult peste cele permise de lege.

Astfel, poliţiştii au aplicat, joi, peste 40 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea vitezei regulamentare pe drumurile publice şi au reţinut tot atâtea permise de conducerea, plus alte trei permise de circulaţie reţinute pentru conducere în stare de ebrietate.

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Ialomiţa a bătut recordul, fiind înregistrat de radar în timp ce gonea la volanul unui autoturism Fiat cu 178 km/h. Testat cu aparatul Drager, acesta a indicat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe parcursul întregii zile s-au înregistrat cinci accidente, soldate cu şapte persoane rănite uşor, iar numărul tamponărilor, de 125, a fost apropiat de media zilnică înregistrată în judeţul Constanţa.

Comisarul Dancu a precizat că echipajele SPR vor patrula în continuare pe toate drumurile naţionale de pe raza judeţului Constanţa. El a declarat că se aşteaptă iar la blocaje de trafic la sfârşitul acestei minivacanţe de 1 Mai, în special duminică, atunci când turiştii se vor întoarce acasă. El le recomandă acestora să-şi programeze plecarea cu gândul că vor petrece mult timp în trafic, să manifeste răbdare şi prudenţă, să rămână în coloană, nehazardându-se în efectuarea unor manevre riscante de depăşire.

De asemenea, pentru traseul către Bucureşti, pe lângă DN 22 C Constanţa - Cernavodă şi apoi A2, Cernavodă - Bucureşti, Poliţia Rutieră recomandă şi folosirea rutei alternative DN 2A Constanţa - Hârşova - Slobozia şi apoi DN 2 Urziceni - Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici