Zeci de persoane au protestat la Babadag faţă de desfiinţarea spitalului din oraş

Câteva zeci de persoane au protestat, duminică, în faţa Primăriei din Babadag (Tulcea), faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni.

347 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane au protestat la Babadag faţă de desfiinţarea spitalului din oraş

Zeci de persoane au protestat la Babadag faţă de desfiinţarea spitalului din oraş (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La protest au luat parte cadre medicale, dar şi pacienţi şi localnici nemulţumiţi de decizia de desfiinţare a spitalului.

Spitalul Municipal Babadag, care are 60 de cadre medicale, deserveşte aproape 45.000 de oameni din 11 localităţi.

Oamenii spun că sunt săraci şi că nu îşi permit să meargă până la Tulcea sau la Constanţa la spital.

Autorităţile locale au întocmit un memoriu în care arată necesitatea păstrării spitalului şi faptul că în ultima perioadă au fost făcute investiţii importante în aparatura spitalului, documentul fiind înaintat Prefecturii Tulcea.

În judeţul Tulcea, spitalale din Babadag şi Sulina urmează să fie transformate în centre pentru îngrijirea bătrânilor, potrivit deciziei Ministerului Sănătăţii.

La nivel naţional, din cele 435 de unităţi sanitare cu paturi 111 vor fi comasate, iar alte 71 vor fi transformate în cămine pentru bătrâni sau în centre de permanenţă.

În ultimele săptămâni, proteste faţă de decizia de desfiinţare a unor spitale au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Sâmbătă, peste 300 de persoane au protestat în faţa primăriei din Ţăndărei, cerând Ministerului Sănătăţii să revină asupra deciziei de transformare a spitalului din localitate în cămin de bătrâni, în timp ce la Iaşi câteva zeci de persoane au protestat în faţa Spitalului de Urgenţe din Iaşi, nemulţumite că unitatea medicală va fi comasată cu Spitalul "Sfântul Spiridon". Un protest similar, la care au participat câteva sute de persoane, a avut loc, sâmbătă, şi la Agnita (Sibiu), unde urmează să fie desfiinţate Spitalul, Judecătoria şi Parchetul din localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici