Zeci de persoane sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren în provincia Yunnan, China

O alunecare de teren a îngropat luni 47 de persoane în provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, relatează The Guardian, care citează presa de stat de la Beijing.

86 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren în provincia Yunnan, China

Zeci de persoane sunt date dispărute în urma unei alunecări de teren în provincia Yunnan, China

Aaproximativ 18 gospodării au fost îngropate, iar peste 200 de persoane au fost evacuate în urma unei alunecări de teren. Autorităţile au lansat un răspuns de urgenţă care a implicat peste 200 de salvatori, precum şi zeci de maşini de pompieri şi alte echipamente, notează CCTV.

Alunecările de teren sunt frecvente în Yunnan, o regiune îndepărtată a Chinei, unde lanţurile muntoase abrupte se întâlnesc cu platoul Himalaya.

Temperaturile în Zhenxiong s-au situat în jurul valorii de -4C luni dimineaţă.

China s-a confruntat cu o serie de dezastre naturale în ultimele luni, unele după evenimente meteorologice extreme, cum ar fi ploi abundente bruşte.

În septembrie, furtunile din regiunea de sud a Guangxi au declanşat o alunecare de munte care a ucis cel puţin şapte persoane, potrivit rapoartelor presei.

Ploile abundente au declanşat un dezastru similar în apropiere de oraşul nordic Xi'an în august, provocând moartea a peste 20 de persoane, în timp ce în iunie o alunecare de teren din sud-vestul provinciei Sichuan – de asemenea îndepărtată şi muntoasă – a ucis 19 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
alunecare,
teren

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici