Zeci de reclamaţii anonime privind prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei

La Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor au fost formulate numeroase reclamaţii anonime cu privire la prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei, în care se făcea trimitere la un articol de lege care interzice implicarea minorilor în astfel de manifestaţii publice.

4563 afișări
Imaginea articolului Zeci de reclamaţii anonime privind prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei

Zeci de reclamaţii anonime privind prezenţa copiilor la protestele din Piaţa Victoriei (Imagine: Emanuel Titus Iliesi/ Arhiva Mediafax Foto)

În luna februarie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copiilor a primit câteva zeci de sesizări, cele mai multe anonime, cu privire la prezenţa minorilor la acţiunile de protest din faţa Palatului Victoria.

Conform unor surse din cadrul instituţiei, în Bucureşti au fost înregistrate 23 de astfel de sesizări, una singură fiind semnată şi asumată, toate celelalte fiind anonime.

Aceste reclamaţii fac referire la Legea 272/2004, articolul 27, aliniat 4, care precizează ,,copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către parinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice".

Potrivit acestei legi, dacă se constată încălcarea articolului 27, părintele sau tutorele minorului riscă o amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Reprezentanţii Ministerului Muncii au precizat, însă, că nu s-a demarat nicio investigaţie în acest sens, deoarece constatarea şi sancţionarea acestei fapte, conform legii, o fac ,,ofiţerii şi agenţii de poliţie".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici