Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SRI: Am cerut SRI să verifice informaţii privind implicarea în proteste a unor companii

Preşedintele Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, a precizat, joi, că a cerut Serviciului să verifice informaţiile privind implicarea în proteste a conducerii unor companii cu capital extern, dar şi românesc, în condiţiile în care aceste aspecte ţin de securitatea naţională.

1080 afișări
Imaginea articolului Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SRI: Am cerut SRI să verifice informaţii privind implicarea în proteste a unor companii

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SRI: Am cerut SRI să verifice informaţii privind implicarea în proteste a unor companii

„Au fost informaţii - şi am cerut ca ele să fie verificate - privind activitatea unor conduceri de companii - şi ca să fim foarte echilibraţi, şi cu capital extern, dar şi cu capital românesc - care s-au implicat în aceste proteste”, a spus Ţuţuianu.

El a arătat că a existat o discuţie în Comisia SRI legată de eventualele reacţii ale unor firme faţă de implementarea unei directive europene şi de intenţiile de modificări legislative ale Guvernului legate de salariul minim pe economia naţională.

„Am primit asigurări că toate lucrurile care ţin de securitatea naţională - pentru că la un moment dat ţin de securitatea naţională - ne vor fi aduse la cunoştinţă de SRI. Dacă sunt elemente sau activităţi care privesc securiatea naţională, e treaba SRI”, a spus Ţuţuianu.

El a mai arătat că prezenţa unui director al unei firme multinaţionale care se află în litigiu cu statul român cu cetăţeni la o manifestaţie este „cel puţin nepotrivită” şi că îşi menţine această afirmaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici