Zeci de tinere racolate în România, exploatate sexual la Londra: 20 de persoane au fost reţinute / Ce sume obţineau zilnic fetele

O grupare specializată în trafic de persoane şi proxenetism a fost destructurată în urma unor percheziţii simultane în România şi Anglia. Zeci de tinere cu nivel scăzut de instruire sau cu o stare materială precară au fost racolate în România şi exploatate sexual la Londra.

3729 afișări
Imaginea articolului Zeci de tinere racolate în România, exploatate sexual la Londra: 20 de persoane au fost reţinute / Ce sume obţineau zilnic fetele

Zeci de tinere racolate în România, exploatate sexual la Londra

Procurorii DIICOT Iaşi şi poliţiştii au făcut joi 4 percheziţii în Constanţa şi Bacău, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani.

Concomitent, Poliţia Metropolitană din Londra a făcut 16 percheziţii la imobilele folosite de membrii grupului infracţional.

Gruparea a fost constituită în 2013 şi a reuşit să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra.

În activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere cărora le lipsea experienţa de viaţă, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situaţii familiale conflictuale, promiţându-le că vor obţine sume importante de bani, arată DIICOT. Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la banii pe care îi vor obţine.

Fetele erau cazate iniţial în locuinţele membrilor grupării din Iaşi, Brăila şi Constanţa şi apoi duse la Londra de către membrii grupării, care le cumpărau biletele de călătorie. Ajunse în Londra, tinerele erau cazate în locuinţe închiriate de către membrii grupării infracţionale, în care se prostituau.

După determinarea acestora să accepte practicarea prostituţiei prin folosirea violenţelor, ameninţărilor sau a şantajului, tinerele erau fotografiate în ţinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. În schimbul serviciilor sexuale, fiecare tânără putea obţine zilnic sume cuprinse între 500 şi 1500 de lire sterline.

Pentru a menţine tinerele într-o stare de dependenţă şi pentru a le determina să continue practicarea prostituţiei în folosul lor, pe perioade mari de timp, membrii grupării le promiteau o parte din câştigurile realizate, însă, în realitate, le dădeau sume infime de bani, impunându-le cheltuieli exagerate cu privire la cazare, transport, întreţinere, hrană, îmbrăcăminte.

În urma percheziţiilor, 20 de persoane au fost reţinute în Londra şi Iaşi, urmând a se obţine mandate europene de arestare.

De asemenea, au fost ridicate sumele de 7000 lire sterline, 12.000 euro, 10.000 lei, dar şi 2 autoturisme de lux, laptopuri, telefoane şi 300 de grame de cocaină.

Doi dintre liderii grupării, reţinuţi în Londra, erau de asemenea căutaţi în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile din România, fiind cercetaţi pentru tentativă de omor.

Taguri:
prostituţie,
londra,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici