Zelenski aruncă bomba: „Un lider al UE mi-a cerut probe cu privire la masacrul de la Bucea”

Fără să-l nominalizeze, preşedintele Ucrainei s-a declarat uluit că un şef de stat din Europa îi bănuieşte pe ucraineni că „joacă teatru”.

11348 afișări
Imaginea articolului Zelenski aruncă bomba: „Un lider al UE mi-a cerut probe cu privire la masacrul de la Bucea”

Zelenski aruncă bomba: „Un lider al UE mi-a cerut probe cu privire la masacrul de la Bucea”

Volodimir Zelensky a anunţat că şeful guvernului uneia dintre ţările UE i-a cerut dovada că evenimentele de la Bucea nu au fost „o scenă”.

Preşedintele ucrainean a declarat într-un interviu pentru ziarul german Bild: „Cel mai rău lucru pe care l-am auzit în ultimele zile a fost cel al unui politician de rang înalt din UE care mi-a cerut să ofer dovezi care să arate că masacrul lui Bucea nu a fost o punere în scenă".

Zelenski nu l-a menţionat pe politician, dar a răspuns pozitiv când a fost întrebat dacă vorbeşte despre şeful guvernului uneia dintre ţările din Uniunea Europeană.

Teoria că masacrul de la Bucea a fost înscenat de Ucraina le aparţine ruşilor. O prezentatoare TV care cântă în strună conducerii de la Kremlin a spus că şi localitatea a fost aleasă special, pentru a se crea asemănarea fonetică între „Bucea” şi termenul „butcher”, care înseamnă „măcelar” în engleză şi care a fost folosit de Biden pentru a-l caracteriza pe Putin (AICI, detalii).

Din Europa, poziţii „prietenoase” Moscovei are Ungaria, care a declarat că este dispusă să achite gazul rusesc în ruble, aşa cum a solicitat Vladimir Putin.

În acelaşi interviu din cotidianul Bild, Zelenski a acuzat Germania pentru întârzierile avute în deciziile de a impune un embargo asupra petrolului şi gazelor ruseşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici