Zi de foc pentru salvamontişti: 40 de persoane salvate din zonele montane

Sâmbătă a fost o zi de foc pentru salvamontiştii din înteaga ţară. Aceştia au salvat 40 de persoane din zonele de munte.

287 afișări
Imaginea articolului Zi de foc pentru salvamontişti: 40 de persoane salvate din zonele montane

Zi de foc pentru salvamontişti: 40 de persoane salvate din zonele montane

„Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr foarte mare de evenimente. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 34 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, a anunţat duminică dimineaţa Dispeceratul Naţional Salvamont.

Cele mai multe intervenţii, câte 6, au avut salvatorii montani din Buşteni şi Lupeni, în timp ce salvamontiştii din Sibiu au intervenit la 4 cazuri.

În urma acestor intervenţii au fost salvate 40 de persoane, dintre care 18 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 15 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană.

Peste 600 de salvamontişti se află la datorie în aceste zile în bazele de intervenţie, pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă şi în zonele montane în care se înregistrează afluenţă turistică mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici