Ziua Armatei: Militari la Mall, concerte în parcuri şi retragere cu torţe

Ziua Armatei României este sărbătorită, începând de sâmbătă, printr-o expoziţie de tehnică şi echipament militar la mall, concerte de fanfară în aer liber, ceremonii militare de depuneri de coroane şi întâlniri cu veterani, evenimentele desfăşurându-se pe parcursul a cinci zile.

828 afișări
Imaginea articolului Ziua Armatei: Militari la Mall, concerte în parcuri şi retragere cu torţe

Ziua Armatei: Militari la Mall, concerte în parcuri şi retragere cu torţe

În Bucureşti, la orele prânzului, cei care au mers la Mall au putut vedea expoziţia de tehnică şi echipament militar – „Armata României la Mall”, asista la demonstraţii şi s-au putut opri la standurile de promovare a carierei militate. Manifestaţiile din Mall-ul AFI Cotroceni au început la ora 12:00 şi urmează să se încheie la ora 19:00.

Ziua Armatei României este sărbătorită duminică şi prin concerte de fanfară în aer liber, susţinute de Muzica Reprezentativă a M.Ap.N., Muzica Brigăzii 30 Gardă şi a Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”, începând cu ora 11:00, în parcurile Cişmigiu, Herăstrău şi „Alexandru Ioan Cuza” (IOR).

Tot duminică vor avea loc şi ceremonii militare de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Patriei şi Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol.

Ziua Armatei este celebrată şi, de asemenea, prin spectacole folclorice şi ale muzicilor de fanfară, standuri de carte, fotografie, ateliere de tir cu arcul şi de instrucţie pentru promovarea carierei militare - „Military Boot Camp”.

Duminică în jurul orei 19:00 este programată retragerea cu torţe pe traseul Mormântul Ostaşului Necunoscut – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din bulevardul Timişoara.

„Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane de pe teritoriul naţional, ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români”, arată în comunicatul transmis de MAPN către MEDIAFAX.

În garnizoanele din ţară, la monumentele eroilor, vor avea loc miercuri, 25 octombrie, ceremonii de depuneri de coroane de flori, în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie, precizează MAPN.

Cu prilejul Zilei Armatei României, statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele, marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează Ziua Porţilor Deschise, activităţi cultural-artistice şi sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme, spectacole şi activităţi de îngrijire a cimitirelor şi monumentelor eroilor.

În efortul de război, România a pierdut circa 170.000 de ostaşi, alte sute de mii fiind răniţi sau daţi dispăruţi. Eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, a fost obţinută prin lupta a peste 520.000 de militari români. Armata României a continuat apoi să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa, precizează MAPN.

Potrivit MAPN, Armata României începe un amplu proces de înzestrare cu sisteme moderne de armament pentru toate categoriile de forţe şi se prezintă ca o structură modernă şi adaptată provocărilor momentului, garantă a suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici