Video Ziua Forţelor Terestre, sărbătorită de militarii români din Kandahar - VIDEO & FOTO

Ziua Forţelor Terestre a fost sărbătorită de militarii Batalionului „Călugăreni”, care se află dislocaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, un moment special fiind dezvelirea unei săgeţi care arată distanţa până la Bucureşti, şi care poartă însemnele Statului Major şi batalionului.

813 afișări

"În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Pentru militarii Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei „Călugăreni”, în anul 2016 această sărbătoare a căpătat o semnificaţie aparte, având în vedere că se află dislocaţi în teatrul de operaţii Afganistan. Departe de casă, infanteriştii români au organizat diverse activităţi, pentru a marca această importantă zi pentru cea mai numeroasă categorie de forţe din armata României", se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

În perioada 19-22 aprilie s-au desfăşurat competiţii sportive, la care au participat atât militari români cât şi din cadrul coaliţiei, iar un moment deosebit a fost dezvelirea unei săgeţi- indicator care are inscripţionate siglele Statului Major al Forţelor Terestre, ale Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” precum şi distanţa până la Bucureşti.

"Manifestările s-au încheiat sâmbătă, 23 aprilie, printr-un ceremonial militar-religios la care au participat militarii Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei alături de militari ai Elementului Naţional de Sprijin, grupului de forţe speciale, echipei de consiliere precum şi din cadrul partenerilor coaliţiei dislocaţi în Afganistan", mai transmite sursa citată.

În cadrul ceremoniei, locotenent-colonelul Ovidiu Lungu, comandantul Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei „Călugăreni”, a citit mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, iar colonelul Gheorghe Băjan, seniorul naţional reprezentativ al contingentului românesc în teatrul de operaţii Afganistan, a prezentat ordinul ministrului Apărării Naţionale. Tot în cadrul ceremoniei, căpitanul Adrian Vîlcu a prezentat invitaţilor drapelul de luptă al Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”.

Ceremonia s-a încheiat cu acordarea certificatelor de apreciere militarilor care s-au evidenţiat în timpul misiunii încredinţate batalionului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici