Ziua Tuberculozei: Radiografii gratuite pentru bucureşteni, timp de 3 luni, în două spitale

Primăria Capitalei iniţiază, prin Administraţia Spitalelor Bucureşti, o campanie de prevenire a tuberculozei, punând la dispoziţie radiografii pulmonare gratuite, timp de trei luni, în două spitale. Anunţul a fost făcut de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei.

174 afișări
Imaginea articolului Ziua Tuberculozei: Radiografii gratuite pentru bucureşteni, timp de 3 luni, în două spitale

Ziua Tuberculozei: Radiografii gratuite pentru bucureşteni, timp de 3 luni, în două spitale

"Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei-24 martie, Primăria Capitalei, prin ASSMB, iniţiază timp de trei luni, o campanie de prevenire şi conştientizare a riscului răspândirii TBC. Bucureştenii îşi pot face radiografii pulmonare gratuit, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, de luni, 26.03.2018, la Spitalul Clinic Nicolae Malaxa şi la Spitalul Clinic Colţea. Programările se pot face la 021.255.5405 int.3161, pentru Spitalul Clinic Nicolae Malaxa şi la 021.3874366, pentru Spitalul Clinic Colţea. În cazul unui diagnostic pozitiv, pacienţii vor fi îndrumaţi pentru consult de specialitate şi tratament specific la Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Sura citată anunţă şi proiectul de înfiinţare a unui Dispensar TBC, în sectorul 2, pe Şos. Pantelimon. Proiectul se află pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe de Consiliu General al Municipiului Bucureşti.

"Aici vor fi relocate dispensarele din sectoarele 1 şi 2 şi vor exista cabinete atât pentru copii cât şi pentru adulţi. Pacienţii vor beneficia de servicii de imagistică şi radiologie, complexe şi de ultimă generaţie. În plus, diagnosticarea tuberculozei se va face mult mai rapid decât până acum", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici