Ziua Veteranilor de Război. Evenimente organizate în garnizoanele din ţară

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, în aceste zile, în toate marile garnizoane din ţară, o serie de manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război, potrivit instituţiei.

429 afișări
Imaginea articolului Ziua Veteranilor de Război. Evenimente organizate în garnizoanele din ţară

Ziua Veteranilor de Război. Evenimente organizate în garnizoanele din ţară

În Bucureşti, joi, de la ora 10.00, va avea loc Adunarea Solemnă a veteranilor de război la Palatul Cercului Militar Naţional, iar de la ora 14.00, la Ministerul Apărării Naţionale, va avea loc un spectacol cu temă istorică.

Vineri, de la ora 9.00, va fi organizată o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Eroilor Patriei.

"Activităţi similare vor avea loc şi la monumentele şi operele comemorative din Republica Cehă, Republica Moldova, Federaţia Rusă, Slovacia şi Ungaria dedicate memoriei militarilor români căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial", transmite ministerul.

Duminică, începând cu ora 10.00, în Capitală, va avea loc Crosul dedicat veteranilor de război „VeteRUN” – CENTENAR, pe traseul Piaţa Presei Libere, Şoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, cu întoarcere prin Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Bulevardul Mareşal Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei Libere.

Pe 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, „Ziua Veteranilor de Război”, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi expoziţii cu tematică adecvată, activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor.

În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici