Zlatna: Aproape 100 de angajaţii disponibilizaţi la o firmă de confecţii

Cea mai mare parte a angajaţilor unei fabrici de confecţii din oraşul Zlatna vor fi disponibilizaţi, reprezentanţii firmei motivând că se confruntă cu o lipsă de comenzi.

27 afișări
Imaginea articolului Zlatna: Aproape 100 de angajaţii disponibilizaţi la o firmă de confecţii

Zlatna: Aproape 100 de angajaţii disponibilizaţi la o firmă de confecţii (Imagine: Mediafax Foto)

Fabrica de confecţii este unul dintre puţinii angajatori din oraşul Zlatna, localitate care se confruntă cu o rată ridicată a şomajului.

Directorul executiv adjunct al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Maria Georgeta Bora, a declarat, vineri, că firma are angajaţi în special femei şi a anunţat agenţia că din 19 decembrie vor intra în şomaj un număr de 99 de salariaţi.

Potrivit sursei citate, societatea cu profil confecţii a motivat că se confruntă cu o lipsă de comenzi.

Aproape 1.800 de angajaţi din judeţul Alba îşi vor pierde locul de muncă până în luna ianuarie sau vor fi trimişi temporar în şomaj.

Potrivit unei statistici a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, zeci de firme au anunţat concedieri colective, în total în lunile noiembrie şi decembrie aproape 1.800 de salariaţi urmând să fie disponibilizaţi sau trimişi temporar în şomaj de către societăţile la care lucrează.

Una dintre societăţile care în această perioadă va trimite în şomaj un număr mare de angajaţi este Hidroconstrucţia Sebeş, unitate care va renunţa pe timpul iernii la un număr de 368 din cei 591 de angajaţi.

Şi alte câteva zeci de societăţi din judeţul Alba din domeniul construcţiilor, agricultură sau din sectorul imobiliar au anunţat că vor renunţa temporar sau definitiv la o parte din angajaţi.

La Cugir, Uzina Mecanică din localitate a anunţat încă de luna trecută că va disponibiliza circa 30 de angajaţi, care vor primi salarii compensatorii.

Tot în Cugir, un punct de lucru al firmei Santol, cu specializare în huse pentru volane de maşini şi în fabricarea de maşini de spălat, se va închide până la sfârşitul anului, iar peste o sută de muncitori vor rămâne fără loc de muncă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici