11 răniţi şi 290 de arestări, bilanţul după meciul retur al finalei din Uruguay

Unsprezece persoane au fost rănite şi 290 plasate în detenţie, în urma incidentelor ce au avut loc marţi, cu ocazia meciului retur al finalei campionatului din Uruguay, în urma căruia formaţia Penarol şi-a adjudecat titlul, a anunţat, miercuri, Ministerul de Interne din această ţară.

12 afișări
Imaginea articolului 11 răniţi şi 290 de arestări, bilanţul după meciul retur al finalei din Uruguay

Formaţia Penarol a câştigat primul titlu de campioană în Uruguay după şapte ani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Printre răniţi se numără şase poliţişti, unul dintre aceştia fiind chiar şeful poliţiei locale, care a fost atins de un glonţ la un picior, precum şi cinci civili.

Formaţia Penarol a câştigat primul titlu de campioană în Uruguay după şapte ani, în urma remizei, scor 1-1, cu Nacional, în meciul retur al finalei.

Suporteri ai formaţiei Penarol veniţi să sărbătorească titlul pe principala stadă din centrul oraşului, 18 de Julio, au aruncat diverse proiectile, între care şi pubele, în direcţia forţelor de ordine, care au replicat trăgând gloanţe de cauciuc.

La primul meci, de miercurea trecută, între cele două echipe, scor 1-0 pentru Penarol, fanii noii campioane au lovit mai mulţi suporteri ai echipei adverse. Pentru a evita noi violenţe, autorităţile au desfăşurat peste 1.000 de agenţi, marţi, în jurul stadionului.

Un prim bilanţ anunţa că au fost făcute 340 de arestări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici