2021, cel mai lung sezon din istoria Formulei 1, cu 23 de Mari Premii

  • Forul de conducere al Formulei 1, FIA, a confirmat joi calendarul pe 2021, cel mai lung sezon din istoria competiţiei.
  • Astfel, piloţii vor lua startul în 23 de mari premii, care vor debuta în Australia pe 21 martie şi se vor încheia la Abu Dhabi pe 5 decembrie, anunţă BBC Sports.
69 afișări
Imaginea articolului 2021, cel mai lung sezon din istoria Formulei 1, cu 23 de Mari Premii

2021, cel mai lung sezon din istoria Formulei 1, cu 23 de Mari Premii

Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone va avea loc pe 18 iulie, iar Marele Premiu al Braziliei a fost confirmat pe circuitul istoric Interlagos din Sao Paulo pe 14 noiembrie.

Buna desfăşurare a competiţiei va depinde evident şi de felul în care va evolua pandemia de coronavirus.

Conducerea F1 se declară încrezătoare în faptul că va putea rula întreg calendarul competiţional.

Data de 25 aprilie stabilită anterior pentru Marele Premiu al Vietnamului, este încă nealocată, conducerea F1 fiind în necocieri cu mai multe posibile ţări gazdă. Marele premiu de la Hanoi nu a fost încă anulat din punct de vedere tehnic, dar este sigur că nu va avea loc şi va fi înlocuit cu una din pistele care au completat sezonul acesta competiţia. Principalii candidaţi sunt Istanbul Park (Turcia), Portimao (Portugalia)
şi Imola (Italia).

Arabia Saudită îşi va face debutul în F1 cu o cursă de stradă la Jeddah, penultimul Mare Premiu al anului, pe 28 noiembrie.

Australia intenţionează să organizeze prima cursă a anului cu participarea fanilor, în acest sens fiind în curs de definitivare o serie de măsuri specifice. Australia este una dintre ţările care a rezolvat cu succes provocările pandemiei, astfel că sunt şanse mari ca în 21 martie suporterii australieni ai F1 să îşi poată vedea favoriţii pe viu.

Calendarul este foarte asemănător cu programul iniţial din 2020. Cea mai mare schimbare este mutarea Marelui Premiu al Olandei din primăvară pe 5 septembrie, acesta urmând imediat etapei din Belgia - mai susţin jurnaliştii de la BBC Sports.

Calendarul Formulei 1 în 2021:

21 martie - Australia (Melbourne)

28 martie - Bahrain (Sakhir)

11 aprilie - China (Shanghai)

25 aprilie - urmează a fi stabilit

9 mai - Spania (Barcelona)

23 mai - Monaco

6 iunie - Azerbaidjan (Baku)

13 iunie - Canada (Montreal)

27 iunie - Franţa (Le Castellet)

4 iulie - Austria (Spielberg)

18 iulie - Marea Britanie (Silverstone)

1 august - Ungaria (Hungaroring)

29 august - Belgia (Spa)

5 septembrie - Olanda (Zandvoort)

12 septembrie - Italia (Monza)

26 septembrie - Rusia (Sochi)

3 octombrie - Singapore (Marina Bay)

10 octombrie - Japonia (Suzuka)

24 octombrie - SUA (Austin)

31 octombrie - Mexic (Mexico City)

14 noiembrie - Brazilia (Sao Paulo)

28 noiembrie - Arabia Saudită (Jeddah)

5 decembrie - Abu Dhabi (Yas Marina).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
formula 1,
premii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici