#20pentru20 | A fost tot timpul cu o minge în mână, astfel că până la 20 de ani a câştigat un titlu mondial şi a cucerit Liga Campionilor! Bianca Bazaliu şi-a găsit locul într-un vestiar cu mare greutate, precum cel al echipei CSM Bucureşti

Bianca Bazaliu s-a născut la câteva zile distanţă de momentul în care ieşea din tipar primul număr ProSport, pe 2 iulie 1997.

256 afișări
Imaginea articolului #20pentru20 | A fost tot timpul cu o minge în mână, astfel că până la 20 de ani a câştigat un titlu mondial şi a cucerit Liga Campionilor! Bianca Bazaliu şi-a găsit locul într-un vestiar cu mare greutate, precum cel al echipei CSM Bucureşti

#20pentru20 | A fost tot timpul cu o minge în mână, astfel că până la 20 de ani a câştigat un titlu mondial şi a cucerit Liga Campionilor! Bianca Bazaliu şi-a găsit locul într-un vestiar cu mare greutate, precum cel al echipei CSM Bucureşti

La 20 de ani distanţă, jucătoarea este un fenomen pentru handbalul românesc. Interul stânga deţine deja un palmares impresionant, un titlu mondial – categoria sub 18 ani (Macedonia 2014) - şi Liga Campionilor cu CSM Bucureşti (2016). Aceste performanţe sunt doar vârfurile, întrucât Bianca deţine la această vârstă fragedă alte trei titluri de campioană la senioare, a fost desemnată cel mai bun inter stânga din lume la categoria ei de vârstă în 2014, iar enumerările pot continua.

”Am propus-o la CSM Bucureşti din momentul în care am ajuns la club. Fiind la Federaţia Română de Handbal înainte, am cunoscut-o de mică, am văzut la ea nişte calităţi fizice deosebite. Bianca a venit într-un mediu deosebit de performanţă şi sunt convins că acest lucru a ajutat-o să progreseze, a avut un parcurs destul de bun din punct de vedere metodic. Va deveni o handbalistă foarte importantă pentru handbalul românesc, mai are nevoie de ceva încredere şi experienţă”, ne-a relatat Remus Drăgănescu, director tehnic în cadrul CCJ al CSM Bucureşti. Fostul oficial al FRH a dezvăluit faptul că în ziua în care a fost perfectat transferul Biancăi Bazaliu la CSM Bucureşti, pentru o perioadă de 6 ani, a fost nevoit să facă două drumuri la Slatina pentru ca această ”mutarea” să se concretizeze.

Interesant este faptul că interul stânga în vârstă de 20 de ani a început handbalul la Slatina în 2005, anul în care România (naţionala de senioare) a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de la St. Petersburg. Povestea handbalistei s-ar fi putut termina în 2013, după o leziune de menisc, a fost la un pas să rateze şi Mondialul de junioare din 2014, din cauza unui sindrom sinus tarsian, dar a reuşit să treacă peste toate aceste obstacole, iar azi să fie văzută ca o mare speranţă a handbalului românesc, având în vedere calităţile cu care a fost înzestrată.

ProSport a realizat un interviu cu Bianca Bazaliu, din care am aflat că handbalul reprezintă absolut tot pentru ea. Ce a spus despre vestiarul CSM Bucureşti, cine i-a influenţat decisiv cariera şi la ce visează o sportivă de 20 de ani, obişnuită deja cu performanţe de excepţie, puteţi citi în rândurile următoare:

Bianca, de ce ai ales handbalul?
Wow! Îmi doream foarte mult să fac un sport, am avut şansa unei selecţii în şcoală şi aşa am ajuns la handbal. Încă de la vârsta de 8 ani neîmpliniţi.

Citeşte continuarea pe ProSport.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici