5 septembrie 1960 - Muhammad Ali ia medalia de aur la Roma

1080 afișări
Imaginea articolului 5 septembrie 1960 - Muhammad Ali ia medalia de aur la Roma

Public Domain

Într-o zi însorită de toamnă, un tânăr boxer american pe nume Cassius Clay îşi făcea drum spre ringul olimpic, unde îl aştepta adversarul său polonez, Zbigniew Pietrzykowski.

Era finala categoriei semigrea, iar Clay era favoritul publicului şi al presei. Însă meciul nu a fost deloc uşor pentru el.

Pietrzykowski era mai puternic şi mai experimentat, şi a reuşit să îl pună în dificultate pe Clay în primele două runde, folosindu-şi stilul de stângaci.

Dar în runda finală, Clay şi-a arătat clasa şi talentul. Cu o viteză şi o tehnică superioare, el a dominat clar ultimele trei minute, lovindu-şi adversarul cu combinaţii rapide şi precise.

La finalul meciului, juriul l-a declarat învingător pe Clay cu unanimitate de voturi, iar el a sărit de bucurie în ring, ridicând braţele în semn de victorie. Era prima medalie de aur olimpică pentru cel care avea să devină mai târziu Muhammad Ali, unul dintre cei mai mari campioni din istoria boxului

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici