A început Winners Open Cluj Napoca, singurul turneu WTA din România

Winners Open, singurul turneu de tenis WTA 250 organizat în România, a debutat duminică la Cluj Napoca, cu şapte jucătoare din România intrate pe tabloul de calificări. Cinci dintre ele au câştigat şi joacă luni pentru un loc pe tabloul principal.

423 afișări
Imaginea articolului A început Winners Open Cluj Napoca, singurul turneu WTA din România

A început Winners Open Cluj Napoca, singurul turneu WTA 250 din România

Ziua de duminică a fost deschisă de Miriam Bulgaru, care a întors excelent meciul ei cu mai experimentata chiliană Daniela Seguel (28 de ani, locul 222 WTA), câştigând cu 1-6, 6-2, 6-3, după două ore şi 15 minute de joc.

Miriam Bulgaru a profitat astfel de wild card-ul primit în calificări, iar luni joacă cu Aleksandra Krunic pentru un loc pe tabloul principal. Krunic a trecut în primul tur, în două seturi (7-5, 6-2) de Anna Bondar.

Ajunsă la 22 de ani, Miriam Bulgaru (382 WTA) şi-a făcut debutul într-un turneu WTA în 2018, la Bucureşti, unde a primit un wild card, dar a pierdut atunci în primul tur; un an mai târziu, tot la Bucharest Open, ea s-a oprit în al doilea tur în calificări.

Primul duel românesc de la Winners Open 2021 s-a jucat pe arena centrală şi le-a adus faţă în faţă pe Gabriela Talabă şi Ilinca Dalina Amariei, prima impunându-se cu 6-4, 6-1, în aproape 80 de minute.

Gabriela Talabă, 25 de ani (şi 213 WTA), a revenit în circuitul profesionist acum câţiva ani de tenis universitar, după bursa de studii de la Texas Tech. În primăvară, ea a reuşit să se califice pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu WTA (la Charleston, pe zgură albastră), iar acum încearcă să repete isprava la Cluj.

Ea joacă luni pentru un loc pe tabloul principal împotriva Alexandrei Dulgheru, care a câştigat, la rândul ei, cu 6-3, 6-3, meciul cu Maria Bnoit din Belgia.

O altă sportivă din România care s-a calificat mai departe este adolescenta Vanessa Popa Teiuşanu (17 ani). Aceasta a trecut de italianca Jessica Pieri, la capătul a două seturi dure şi foarte echilibrate: 7-6(4), 7-5. Vanessa şi-a onorat astfel wild card-ul primit pentru calificările Winners Open, urmând să joace pentru prima ei prezenţă pe tabloul unui turneu WTA împotriva croatei Jana Fett.

Seria de victorii a româncelor s-a oprit cu Alexandra Cadanţu-Ignatik, care, cu câteva probleme fizice, a pierdut în faţa Lucreziei Stefanini: 6-3, 2-6, 0-6.

Pe lângă cele 6 meciuri de calificare, luni se joacă şi primele meciuri de pe tabloul principal de simplu şi de dublu, partidele din program fiind:

Kaja Juvan - Marina Melnikova
[WC] Evelyne Tiron - Lara Arruabarrena
[WC] Briana Szabo - Katarzyna Kawa
[5] Elena-Gabriela Ruse - Lesia Tsurenko


[WC] A. Bogdan /J. Cristian - I. Bara / M. Buzărnescu
O. Simion / G. Talabă - O. Kalashnikova / T. Mihalikova

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici