A murit Ana Pascu. Marea floretistă a reprezentat România la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice. Sub conducerea sa Federaţia Română de Scrimă a cucerit 134 de medalii

Ana Pascu a reprezentat România la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice şi a câştigat două medalii de bronz. La Campionatele Mondiale a câştigat aurul la juniori în 1963 după care, la seniori, a urcat de 7 ori pe podiumul suprem: aur cu echipa la Havana 1969, argint la echipe 1970 şi de cinci ori a luat bronz 1967, 1971, 1973, 1974, 1975, anunţă Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

3035 afișări
Imaginea articolului A murit Ana Pascu. Marea floretistă a reprezentat România la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice. Sub conducerea sa Federaţia Română de Scrimă a cucerit 134 de medalii

A murit Ana Pascu. Legendara floretistă a reprezentat România la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice. Sub conducerea sa Federaţia Română de Scrimă a cucerit 134 de medalii

Cariera remarcabilă de sportiv a fost urmată de una ca preşedinte de Federaţie, vicepreşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă. Decenii la rând, Ana Pascu a creat strategia scrimei româneşti şi dezvoltarea acesteia. 

Ana Pascu a condus Federaţia Română de Scrimă între 1982 -2013, record de longevitate în România, timp în care s-au cucerit 134 de medalii: 9 la Jocurile Olimpice, 57 la Campionatele Mondiale şi 68 la Campionatele Europene.

La nivel internaţional, Ana Pascu a fost membră a Comisiei de Regulament FIE, între 1984-1988, a Comisiei de Arbitraj FIE, între 1988-1996, a Comitetului Executiv FIE, între 1996-2004 şi vicepreşedinte al FIE, între 2004-2021. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici