AC Milan ar putea avea un nou patron. Ar fi prima echipă din Serie A preluată de investitori din Orientul Mijlociu

Fondul Investcorp, cu sediul în Bahrain, a intrat în discuţii exclusive pentru a cumpăra clubul AC Milan din Serie A, au declarat vineri surse, în ceea ce ar fi prima preluare a unei echipe italiene de top de către investitori din Orientul Mijlociu.

812 afișări
Imaginea articolului AC Milan ar putea avea un nou patron. Ar fi prima echipă din Serie A preluată de investitori din Orientul Mijlociu

Sursa foto: Twitter AC Milan

O sursă apropiată discuţiilor a declarat pentru Reuters că acordul de cumpărare a echipei de şapte ori campioană europeană de la actualul proprietar Elliott Management Corporation este aproape de finalizare.

O potenţială evaluare a clubului ar fi în jur de 1 miliard de euro, inclusiv datoriile, au declarat sursele.

Investcorp administrează active în valoare de peste 42 de miliarde de dolari, cu afaceri care includ imobiliare, investiţii cu randament absolut, infrastructură, gestionarea creditelor şi capital strategic.

Un purtător de cuvânt al AC Milan a declarat că "AC Milan rămâne concentrat pe îmbunătăţirea performanţelor sale pe teren şi pe dezvoltarea clubului".

Milan a câştigat de 18 ori titlul de campioană în prima ligă italiană, dar nu a mai câştigat din 2011. Clubul a luptat să recreeze anii de glorie de care s-a bucurat sub conducerea lui Silvio Berlusconi..

Berlusconi a vândut clubul investitorului chinez Li Yonghong în 2017 pentru 740 de milioane de euro, inclusiv datoriile, înainte ca Elliott să preia ulterior controlul.

Milan este în prezent pe primul loc în clasament, cu două puncte în faţa rivalilor din oraş, Inter Milano, dar având un meci în plus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici