AC Milan l-a transferat pe Ronaldinho

Clubul AC Milan a anunţat, marţi seară, că a ajuns la un acord cu FC Barcelona pentru transferul atacantului brazilian Ronaldinho, care va semna, miercuri, un contract pe trei sezoane.

110 afișări
Imaginea articolului AC Milan l-a transferat pe Ronaldinho

AC Milan l-a transferat pe Ronaldinho (Imagine: Mediafax/AFP)

"AC Milan şi FC Barcelona au ajuns la un acord pentru transferul lui Ronaldinho. Miercuri, jucătorul va fi la Milano pentru vizita medicală şi pentru a semna contractul cu AC Milan până în 30 iunie 2011", a anunţat AC Milan.

"Jucătorul merge unde şi-a dorit. Ronaldinho voia să fie jucător al formaţiei AC Milan. El pleacă onorabil. Nu mai făcea parte din planurile noastre în sezonul viitor", a declarat directorul tehnic al grupării FC Barcelona, Txiki Begiristain.

Presa spaniolă menţionează că transferul s-a făcut pentru 21 de milioane de euro (plus alte patru milioane în funcţie de rezultate, în special de o calificare în Liga Campionilor), iar Ronaldinho va avea un salariu anual de 3,5 milioane de euro, ceea ce reprezintă o scădere în raport cu suma câştigată la FC Barcelona. Potrivit Marca, atacantul brazilian a renunţat la 15 la sută din salariu.

Cu FC Barcelona, Ronaldinho a câştigat de două ori campionatul Spaniei şi o dată Liga Campionilor.

Jucătorul se va alătura la AC Milan compatrioţilor săi Kaka şi Alexander Pato, iar gruparea milaneză are obiectiv principal revenirea în elita europeană în contextul în care în acest sezon nu a reuşit calificarea în Liga Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici