AC Milan-PSG: San Siro îi promite iadul "trădătorului" Donnarumma

La doi ani după ce a părăsit Milano pentru PSG, Gianluigi Donnarumma se pregăteşte marţi de prima sa revenire cu echipa de club în faţa foştilor săi fani, pe San Siro, unde PSG va juca cu rossonerii în Liga Campionilor. "Gigio" va avea parte de o primire ostilă din partea foştilor săi "tifosi”.

182 afișări
Imaginea articolului AC Milan-PSG: San Siro îi promite iadul "trădătorului" Donnarumma

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Reîntâlnirea dintre "Gigio" şi tifosi lombarzi se anunţă tensionată, având în vedere că rossonerii nu i-au iertat niciodată fostului lor portar plecarea sa în vara anului 2021. Plecarea sa a venit imediat după ce Squadra Azzurra a câştigat Campionatul European, unde a fost ales cel mai bun jucător.

La revenirea pe San Siro, cel care se descrie ca fiind "un copil al Milanului", unde a debutat ca profesionist la vârsta de 16 ani şi a strâns 251 de meciuri în şase sezoane, va fi huiduit şi fluierat, conform celor de la Corriere della Sera.

O primire care se anunţă a fi ostilă. Pe 31 octombrie, la câteva zile după înfrângerea cu 3-0 a lui AC Milan la Paris, contul X al Curva Sud (fostul Twitter) a distribuit o fotografie cu un palet plin de cutii de carton, cu un mesaj pentru jucătorul originar din Castellamare di Sabia, regiunea Napoli.

"Donnarumma, există corespondenţă pentru tine", se putea citi. Deşi conţinutul cutiilor a fost ţinut secret, misterul pare să fi fost rezolvat de presa italiană.

Potrivit Corriere della Sera, portarului i se pregăteşte o primire cu bancnote false, fiind planificată aruncarea acestora în teren înainte de startul meciului, cu referire la porecla "Dollarumma", cu care l-au înzestrat pe fostul lor portar pentru presupusul său apetit pentru bani.

Este o poreclă care îl urmăreşte din 2017, când fanii l-au acuzat că preferă banii în detrimentul loialităţii faţă de clubul său de origine. La acea vreme, în timpul Campionatului European Under-21, fanii lui Milan l-au hărţuit aruncând o grămadă de bani falşi în spatele porţii sale.

De data aceasta, milanezii se vor inspira din acel moment pentru a-l face pe Gianluigi Donnarumma să plătească pentru "trădarea" sa, plecând de la Milan liber de contract, fără ca clubul să fi câştigat vreun euro.

Pe lângă această demonstraţie spectaculoasă, tifosi vor purta tricouri cu numărul 71. Acest număr, potrivit smorfia napoletana, un fel de dicţionar folosit pentru a interpreta visele şi a alege numerele la loterie, înseamnă "uomo di merda" ("un om de nimic" în italiană, sau "om fără valoare"). Toate acestea dau tonul pentru ceea ce îl aşteaptă pe "Gigio".

"S-a terminat prost aici între club şi el. Suporterii noştri sunt foarte pasionaţi. Ştim că va fi o primire dificilă", a explicat luni, omologul său de la Milano, Mike Maignan, când a vorbit despre primirea specială de care italianul va avea parte.

Nimic surprinzător, însă, pentru Gianluigi Donnarumma.

"Vor fi multe emoţii, va fi ceva special", a recunoscut el pe 24 octombrie, înainte de prima manşă de la Paris. "Voi fi întotdeauna recunoscător Milanului.”

Lucid cu privire la resentimentele Milanului faţă de el, el a recunoscut că suferă din cauza atacurilor la care este sau a fost supus. "Am dat întotdeauna totul pentru Milan, aşa că este neplăcut să am parte de toate aceste critici", a mai spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici