ACS Poli Timişoara - UTA 0-3, în derby-ul etapei a 5-a din Liga 2

După ce a învins-o pe Ripensia weekendul trecut, UTA a câştigat, sâmbătă după-amiază, cu 3-0 derby-ul cu ACS Poli, desfăşurat la Timişoara, pe un ”Dan Plătinişanu” aproape pustiu.

205 afișări
Imaginea articolului ACS Poli Timişoara - UTA 0-3, în derby-ul etapei a 5-a din Liga 2

ACS Poli Timişoara - UTA 0-3, în derby-ul etapei a 5-a din Liga 2

Arădenii au marcat prin Paul Cubleşan, Cristian Costin şi Ciprian Rus într-un meci în care şi timişorenii au avut ocaziile lor. A fost un derby şters, cu puţină lume, puţin peste 200 de spectatori, dominat de cântecele galeriei arădene şi în continuare un joc încâlnit al bănăţenilor.

Atmosfera de meci a fost una dezolantă pentru un pretins derby al Vestului, cu 80 de fani veniţi din Arad care au cântat pe toată durata întâlnirii, dar foarte puţini spectatori timişoreni. Trebuie spus că, în seara dinaintea jocului, ACS Poli a scumpit biletele.

Cu această atmosferă pe ”Dan Păltinişanu”, arădenii au ajuns repede în faţa porţii arădene, dar Curileac a prins mingea în faţa lui Manea. Roberto Bodea nu a avut nicio problemă la o lovitură de cap a lui Drăghici, pentru ca prima ocazie serioasă să fie în minutul 19. Coulibaly, după o fază începută de Vădrariu, a şutat uşor pe lângă poarta gazdelor.

Fanii arădeni au ironizat grupul de suporteri timioreni care juca mereu cărţi în prima ligă, dar şi faptul că la clubul timişorean, multe decizii sunt luate de primarul Nicolae Robu, cu bannerul: ”Clona unui primar golgheter cu apucături de trubadur, cu ce joc de cărţi vă asteptăm în retur?"

Arădenii au reuşit totusi să înscrie în minutul 36, după o fază la care au umilit defensiva timişoreană. Alexandru Pop a trimis peste Motreanu şi Haruţ, mingea a ajuns la Cubleşan. Jucătorul a preluat pe piept, a trimis peste Basic şi apoi l-a învins pe Curileac. Portarul timişorenilor a avut emoţii peste trei minute, când a prins o minge expediată de Benga spre poartă, dar a scăpat-o, însă tot al a reţinut de la picioarele lui Pop. Înainte de pauză, timişorenii l-au înlocuit pe accidentatul Velcotă cu Pădurariu, dar tot conduşi au intrat la cabine.

La 1 septembrie, temperatura la Timişoara, la ora jocului, a fost una foarte ridicată, iar ritmul de joc a scăzut în debutul reprizei secunde. ACS Poli a epuizat rapid schimbările, din minutul 65, deoarece şi Bocşan s-a accidentat, dar înlocuitorul nu a prea ajutat-o. Popovici putea fi periculos după ce a câştigat un duel aerian cu Copaci, însă Bodea a reţinut balonul trimis cu capul la colţul lung. Arădenii au avut un şut peste poartă, trimis de Cubleşan, iar în minutul 75 au înscris din nou. După un contraatac, Cubleşan i-a trimis în careu lui Cristi Costin, care, de la 12 metri, a punctat la colţul lung

Alb-violeţii puteau reduce diferenţa la o fază la care Roberto Bodea era ieşit hazardat. Drăghici a tras de la 15 metri, mingea se ducea spre poartă, iar Samba Benga a scos salvator. UTA nu a ratat însă întâlnirea cu plasa porţii în minutul 86, când Enescu i-a trimis lui Rus. Jucătorul l-a întrecut uşor pe Haruţ şi a marcat pentru scorul de neprezentare.

ACS POLI TIMIŞOARA - UTA ARAD 0-3
Paul Cubleşan 36', Cristian Costin 75', Ciprian Rus 86'

Curileac - Bocşan (Podină 66'), Motreanu, Haruţ, Basic - Opoku (Mrkela 46'), Al. Popovici, D. Codrea, Bîrnoi - Velcotă (Pădurariu 42'), Oct. Drăghici (cpt.).
Rezerve neutilizate: M. Contra - Rudolf Avaro, Stere, Golda
Antrenor: Ştefan Nanu

Rob. Bodea - Cr. Costin, Al. Manea, S. Benga, Copaci (Stahl 74') - Andr. Enescu (cpt.), Coulibaly, Petra (Cr. Matei 64'), Vădrariu - Cubleşan, Al. Pop (Cip. Rus 54')
Rezerve neutilizate: Orlic - R. Iuga, D. Popa, Janos
Antrenor: Ionuţ Popa

Stadion: ”Dan Păltinişanu” (Timişoara - Timiş); Spectatori: 250; Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin); Asistenţi: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamţ) şi Ciprian Iovu (Botoşani).

După desfăşurarea meciului din etapa a 5-a, UTA a adunat 10 puncte, care o duc momentan pe locul 2, iar etapa viitoare merge la Luceafărul Oradea. ACS Poli are 4 puncte şi e pe locul 15, iar în weekendul viitoar joacă la Clinceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici