Acţionarul FC Rapid, Nicolae Cristescu: Săptămâna viitoare vom plăti salariile pe luna iulie şi o parte din restanţe

Acţionarul FC Rapid, Nicolae Cristescu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că a avut o şedinţă cu jucătorii, în cadrul căreia le-a transmis că săptămâna viitoare aceştia îşi vor primi salariile pe luna iulie şi o parte din restanţe.

373 afișări
Imaginea articolului Acţionarul FC Rapid, Nicolae Cristescu: Săptămâna viitoare vom plăti salariile pe luna iulie şi o parte din restanţe

Acţionarul FC Rapid, Nicolae Cristescu: Săptămâna viitoare vom plăti salariile pe luna iulie şi o parte din restanţe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Oficialul rapidist a negat faptul că jucătorii şi angajaţii clubului ar fi declanşat o grevă, afirmând că au fost unele nemulţumiri însă activitatea echipei şi a clubului se desfăşoară normal.

"Am avut acum o şedinţă cu toţi jucătorii şi le-am explicat care este situaţia. Nu a fost o grevă, au fost mici nemulţumiri, dar nu grevă. Antrenamentul nu a mai avut loc pentru că era programată această şedinţă, totul se desfăşoară normal, inclusiv meciul amical de mâine cu cei de la Voluntari. Le-am spus jucătorilor că săptămâna viitoare le vom plăti salariile la zi, adică pe luna iulie şi o parte din restanţe. Aşa vom proceda în continuare până se vor achita restanţele în totalitate. Mai exact jucătorii vor primi lunar un salariu şi o parte din restanţe, astfel că aceste restanţe se vor plăti în câteva luni", a explicat Cristescu.

Acţionarul rapidist a menţionat că jucătorilor li se vor reduce contractele la jumătate având în vedere că echipa va evolua în Liga a II-a. El a adăugat că cealaltă jumătate o vor primi la finalul sezonului ca primă de promovare în Liga I. "O să renegociem contractele cu fiecare jucător în parte. Ca un exemplu, un salariu de 4.000 de euro pe lună se va reduce la 2.000 de euro. Jucătorul va primi diferenţa, asta înseamnă 24.000 de euro, la finalul sezonului când echipa va promova. Aşadar, jucătorii vor avea practic aceleaşi salarii şi in Liga a II-a", a spus oficialul grupării giuleştene.

De la decizia TAS prin care Rapid a fost retrogradată în Liga a II-a, mai mulţi jucători au plecat, printre aceştia numărându-se Ciprian Tănasă, Alexandru Grigoraş, Tiberiu Bălan, Raul Costin, Alexandru Păcurar şi Adrian Pătulea. Mijlocaşul Emil Dică şi portarul Dragoş Balauru au primit de asemenea acordul conducerii să plece. "Am discutat cu Emil Dică şi am fost de acord ca el să plece pentru că e greu să facem faţă unui salariu de 6.000 de euro pe lună. Iar acum am discutat cu Balauru. El mi-a spus că nu poate să fie rezervă în Liga a II-a, că are 23 de ani şi l-am înţeles, aşa că şi el va pleca. Acum avem în lot 22 de jucători", a precizat Nicolae Cristescu.

Ceilalţi angajaţi ai clubului giuleştean nu vor suferi reduceri salariale o dată cu participarea echipei în Liga a II-a, a adăugat acţionarul. "Angajaţii vor avea aceleaşi salarii, nu reducem nimic. Într-o lună, de când am venit noi, le-am dat restanţe pe trei luni, acum o să îi plătim la zi, plus o parte din restanţele care mai rămân, la fel ca la jucători", a precizat Cristescu.

Informaţiile vehiculate în presa sportivă online, conform cărora omul de afaceri Sebastian Ghiță a preluat 50 la sută din acţiunile FC Rapid, au fost negate de noii proprietari ai clubului. "Sunt minciuni sfruntate. Nu există aşa ceva şi nici nu înţeleg motivul pentru care apar astfel de zvonuri", a declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, acţionarul Adrian Zamfir.

Jucătorii, antrenorii şi angajaţii clubului Rapid au intrat, vineri, în grevă, nemulţumiţi de faptul că noii acţionari Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu nu le-au achitat salariile.

Tehnicianul Marian Rada programase pentru vineri dimineaţă un antrenament, dar acesta nu a mai avut loc. Jucătorii veniţi la baza sportivă Pro Rapid au refuzat să se îmbrace în echipamentul de antrenament şi au solicitat să discute cu acţionarii Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici