Activele echipei Marussia vor fi scoase la licitaţie

Activele echipei de Formula 1 Marussia vor fi vândute la o licitaţie care va avea loc, în 16 şi 17 decembrie, la sediul echipei, din Marea Britanie, informează AFP, care citează FRP Advisory, lichidatorul judiciar al Marussia F1.

68 afișări
Imaginea articolului Activele echipei Marussia vor fi scoase la licitaţie

Activele echipei Marussia vor fi scoase la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa anglo-rusă a fost plasată în lichidare judiciară de la începutul lunii noiembrie. Team-ul a ratat ultimele trei curse din 2014 din cauza problemelor financiare.

Printre activele care vor fi scoase la licitaţie figurează monoposturile din 2014, fără motoarele Ferrari cu care au fost echipate, şi o machetă a maşinii pentru sezonul 2015, care era destinată cercetărilor în tuneul aerodinamic. Vor mai fi vândute piese, scule, material informatic şi de birou.

Marussia F1 a fost creată în 2010, sub numele de Virgin, la iniţiativa omului de afaceri Richard Branson. Singurele puncte obţinute de echipă în istoria sa, două, au fost repurtate de francezul Jules Bianchi, în urma locului 9 pe care s-a clasat, la finalul lunii mai, la Marele Premiu al Principatului Monaco. La 5 octombrie, Bianchi a suferit un grav accident la Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka. El se află în stare critică, dar stabilă la un spital din Nisa, unde a fost transferat la finalul lunii noiembrie, de la o unitate medicală japoneză.

Lichidarea echipei Marussia, locul 9 în clasamentul constructorilor în sezonul recent încheiat, ar putea ajuta alte două echipe din Formula 1, Sauber şi Caterham, locurile 10, respectiv 11, fără niciun punct acumulat în 2014.

Caterham se află în redresare judiciară şi ar putea fi preluată de un alt investitor, potrivit adminsitratorului judiciar. În urma lichidării definitive a echipei Marussia, atât Caterham, cât şi Sauber ar putea obţine sume de bani mai mari din partea Formula One Management (FOM), care administrează drepturile comerciale ale Marelui Circ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici