Acuzat că are "legături cu Frăţia Musulmană", Benzema intenţionează să depună plângere

Karim Benzema, fotbalistul internaţional francez, ripostează după ce Ministrul de interne al Franţei, Gérald Darmanin, a stârnit luni o dezbatere aprinsă după ce l-a acuzat pe Karim Benzema că are "legături cunoscute cu Frăţia Musulmană", o organizaţie islamistă originară din Egipt.

989 afișări
Imaginea articolului Acuzat că are "legături cu Frăţia Musulmană", Benzema intenţionează să depună plângere

O acuzaţie pe care câştigătorul Balonului de Aur, care joacă în prezent la clubul saudit Al-Ittihad, a negat-o viguros miercuri prin intermediul avocatului său.

"Acest lucru este fals! Karim Benzema nu a avut niciodată cea mai mică relaţie cu această organizaţie", a declarat Hugues Vigier într-un comunicat, citat de TF1 Info, completând că starul francez intenţionează să depună o plângere împotriva ministrului pentru defăimare sau insultă publică.

"Ştim cu toţii că Benzema are legături notorii cu Frăţia Musulmană", a declarat luni seară Gérald Darmanin la CNews. El s-a exprimat în urma publicării pe X (fostul Twitter) a unei postăti în care internaţionalul de fotbal adresează "toate rugăciunile (sale) pentru locuitorii din Gaza, victime încă o dată ale acestor bombardamente nedrepte care nu cruţă nici femeile, nici copiii".

"A te ruga la 15 octombrie pentru civilii aflaţi sub bombardamentele care nu cruţă nici femeile, nici copiii nu constituie în mod clar "propagandă pentru Hamas", "complicitate la terorism" sau acte de colaborare", a susţinut avocatul jucătorului, citat de TF1 Info.

El a adăugat: "Vreau să cred că este vorba de o compasiune firească în faţa a ceea ce mulţi descriu acum ca fiind crime de război comise în Gaza, dar aceasta nu diminuează în niciun fel oroarea actelor teroriste din 7 octombrie, care nu poate fi contestată".

În opinia sa, "asistăm încă o dată la o exploatare intolerabilă a lui Karim Benzema şi a "figurii simbolice" pe care oamenii i-o atribuie".

Întrebat de AFP dacă ministrul a sesizat justiţia, anturajul său a răspuns că "luările de poziţie" ale jucătorului "nu dau naştere la o procedură judiciară". "Dar ele transmit un semnal deosebit de neclar din partea unui sportiv cu un asemenea profil", a adăugat el.

"Asistăm de mai mulţi ani la o derivă lentă a poziţiilor luate de Karim Benzema către un islam dur şi rigorist, caracteristic ideologiei freiste, care constă în răspândirea normelor islamice în diferite domenii ale societăţii, în special în sport", a mai acuzat Darmanin.

Anturajul lui Gérald Darmanin i-a reproşat jucătorului că a refuzat să cânte Marseillaise atunci când a fost selecţionat în echipa naţională a Franţei, că a făcut "prozelitism pe reţelele de socializare în jurul cultului musulman, precum postul, rugăciunea şi pelerinajul la Mecca" şi că a "sprijinit promovarea mesajelor lui Khabib Nurmagomedov, luptător rus de MMA", pe care le consideră un "veritabil apel la ură după publicarea în presa franceză a unor caricaturi ale profetului Mahomed".

Potrivit Le Parisien, Karim Benzema intenţionează, de asemenea, să depună o plângere pentru defăimare împotriva eurodeputatei LR Nadine Morano, care a declarat pentru Europe 1 că fotbalistul este "un element al propagandei Hamas", şi împotriva specialistului în publicitate Frank Tapiro, care l-a acuzat pe jucător că este "colaborator" şi "complice al terorismului".

De asemenea, el intenţionează să depună o plângere împotriva senatoarei LR Valérie Boyer, care a cerut să i se retragă Balonul de Aur 2022, precum şi cetăţenia franceză, dacă legăturile sale cu Frăţia Musulmană vor fi dovedite.

"O astfel de măsură, imposibilă împotriva unui francez de origine şi cu părinţi francezi, nu ar face decât să amintească Europei de Germania nazistă", a mai declarat avocatul său, Hugues Vigier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici