Acuzaţii reciproce între CSU Sibiu şi CSU Ploieşti, după meciul patru din semifinalele Diviziei A

Reprezentanţii echipelor de baschet masculin CSU Sibiu şi CSU Ploieşti s-au acuzat reciproc, duminică seară, după meciul patru al semifinalelor Diviziei A, în care victoria a revenit formaţiei ploieştene, ceea ce a relansat lupta pentru un loc în finală.

5 afișări

Antrenorul formaţiei sibiene, Peter Schomers, a afirmat că arbitrii au avantajat echipa adversă: "Arbitrii au înclinat balanţa. E greu să câştigi când eşţi furat aşa. E ca şi cum ne-am fi lovit mereu de un perete. Într-un meci aşa de strâns ne aşteptam ca măcar să fim îndreptăţiţi şi nu furaţi aşa. Din păcate meciul s-a rupt şi când Brown a ratat cele două libere. Urmează meciul cinci şi ne aşteptăm la un meci care va fi extrem de greu de câştigat. Nu e imposibil, dar repet, avem şanse mici să câştigăm".

La rândul său, finanţatorul formaţiei ploieştene, Sebastian Ghiţă, l-a acuzat pe directorul tehnic al formaţiei adverse, într-un comunicat postat pe site-ul clubului, că a regizat violenţele petrecute în timpul şi după meciul de duminică. "Tot ceea ce s-a întâmplat în faza semifinală s-a întâmplat din cauza domnului Mircea Vulc. Dânsul a dirijat din umbră violenţele, aranjamentele, tragerile la sorţi şi toate celelalte lucruri care ne-au făcut să devenim învrăjbiţi. Sibiul are un pubic minunat, dar agitatorii lui Mircea Vulc, care au lovit-o pe fetiţa lui Căruţaşu, care au aruncat în teren cu sticle cu apă îngheţată, care au bătut oficialii, care au intrat la vestiare şi au dat cu spray lacrimogen la cabine şi în sectorul galeriei noastre, nu au ce căuta într-o sală de baschet", a afirmat Ghiţă.

Preşedintele clubului CSU Ploieşti, Alexandru Iacobescu, a preferat să vorbească despre valoarea echipei sibiene, din care şi i-ar dori în lot pe americanii Matthews şi Scott. "E posibil să pierdem şi meciul cinci, dar nu cred că se va întâmpla lucrul acesta. Am desluşit jocul pe care îl face Sibiul şi de asta am învins. A fost un arbitraj care a fluierat toate faulturile. Sibiul are o bancă mai scurtă şi noi avem o bancă mai lungă. Astăzi diferenţa a făcut-o banca, nu arbitrii. Meciul cu Sibiul este adevărata finală pentru noi. Îmi plac Matthews şi Scott de la Sibiu şi ar avea loc la Ploieşti. Fanii lui CSU pot să vină liniştiţi la Sibiu. Le garantăm securitatea totală. Ne respectăm blazonul", a precizat Iacobescu la finalul partidei de la Sibiu.

CSU Ploieşti a învins duminică, în deplasare, formaţia CSU Sibiu, cu scorul de 83-78 (38-45), egalând la general, 2-2, în semifinalele Diviziei A, care sunt programate în cinci partide.

În semifinala dintre Elba şi CS Otopeni, scorul general este tot 2-2, după ce duminică ilfovenii s-au impus pe teren propriu, cu 71-65 (45-30).

Semifinalele se joacă în sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", cel decisiv fiind programat în 13 mai.

Echipele câştigătoare vor disputa finala campionatului, în cinci meciuri, la datele 17, 20, 23, 26 şi 30 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici