Adrian Mutu, condamnat în Italia la 14 luni de închisoare cu suspendare după ce a bătut un ospătar

Atacantul echipei FC Pune City, Adrian Mutu, a fost condamnat în primă instanţă la un an şi două luni de închisoare cu suspendare de un tribunal italian, după ce a bătut un ospătar la localul "Full Up" din Florenţa, în 23 octombrie 2010, informează larepubblica.it

742 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu, condamnat în Italia la 14 luni de închisoare cu suspendare după ce a bătut un ospătar

Adrian Mutu, condamnat în Italia la 14 luni de închisoare cu suspendare după ce a bătut un ospătar (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Mutu a fost condamnat pentru leziuni, insulte şi ameninţări.

De asemenea, fostul jucător al formaţiei AC Fiorentina a fost obligat la plata provizorie a sumei de 14.000 de euro.

Ospătarul, un kosovar de origine alabaneză în vârstă de 28 de ani, a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare după ce a suferit o fractură de sept nazal.

Avocatul lui Mutu, Filippo Bellagamba, a anunţat că va face recurs la această decizie. "Clientul meu a fost judecat cu o altă măsură, deoarece este persoană publică. Nu am mai văzut până acum o pedeapsă aşa mare pentru o leziune ce a necesitat 25 de zile de spitalizare", a declarat Bellagamba.

Adrian Mutu l-a bătut pe Berat Racaj la localul "Full Up" din Florenţa. Agresiunea a avut loc dimineaţa, în jurul orei 05.00, bărbatul lovit de român suferind "o traumă contuzivă cranio-facială cu multiple escoriaţii, contuzii la torace şi abdomen şi o fractură de piramidă nazală".

Conform martorilor, Mutu a cerut ca lui şi altor doi prieteni să li se mai aducă o sticlă cu băutură, iar apoi cei trei s-au ridicat şi au vrut să plece. Ospătarul, kosovar de origine albaneză, i-a oprit, cerându-le să achite consumaţia, dar Mutu a replicat că are cont deschis la proprietarul clubului. Acesta din urmă a intervenit pentru a clarifica situaţia, dar fotbalistul român i-a adresat cuvinte jignitoare ospătarului, care a răspuns la fel. Atunci, Mutu l-a lovit cu pumnul pe ospătar şi după ce acesta a căzut, a continuat să îl lovească cu picioarele.

Jucătorul şi-a motivat agresiunea afirmând că a răspuns unor ameninţări şi unor jigniri cu tentă rasistă ale ospătarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici