Adrian Mutu, dorit de AS Roma (presă)

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, se află pe lista de achiziţii a clubului AS Roma pentru perioada de transferuri din vară, gruparea la care este legitimat şi Adrian Piţ fiind dispusă să plătească pentru român între 18 şi 20 de milioane de euro, a anunţat cotidianul Corriere dello Sport.

2 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu, dorit de AS Roma (presă)

Adrian Mutu, dorit de AS Roma (presă)

Potrivit sursei citate, în perioada de transferuri din vară, AS Roma vizează jucători importanţi, care să consolideze lotul pregătit de Luciano Spalletti şi să-i ofere calitate, prestigiu şi imagine. Conducerea clubului din capitala Italiei este dispusă să investească, atâta timp cât obiectivul de a se califica direct în Liga Campionilor va fi îndeplinit. De asemenea, campania de achiziţii va depinde şi de situaţia lui Amantino Mancini, brazilian al cărui contract cu AS Roma expiră în iunie 2009 şi căruia i s-a propus prelungirea acordului.

Publicaţia Corriere dello Sport, citată de firenzeviola.it, notează că Mutu place mult conducerii administrative şi tehnice de la AS Roma. "Adrian Mutu este considerat a fi extrema ofensivă care s-ar potrivi cel mai bine modulului spaletian, un jucător cu calităţi indiscutabile, un adevărat campion, tehnic, om de gol, dar şi cu o predispoziţie naturală către munca de acoperire pe care Spalletti le-o cere jucătorilor săi. În plus, Mutu este un lider atât la Fiorentina, cât şi la naţionala României, un băiat care a lăsat deoparte excesele copilăreşti (...). AS Roma ştie bine că a-l lua de la Fiorentina este o misiune aproape imposibilă, însă este dispusă să pună pe masă toţi cei 18 sau 20 de milioane de euro, cash, pe care i-ar putea încasa prin vânzarea lui Mancini", scrie jurnalul italian, care adaugă, însă, că aspectul economic este mai puţin problematic decât dorinţa românului de a rămâne la Fiorentina.

Mutu s-a transferat la Fiorentina înaintea sezonului 2006/2007, de la Juventus, după ce formaţia din Torino a fost retrogradată în Serie B pentru implicare în scandalul de corupţie din Il Calcio. Internaţionalul român se află sub contract cu Fiorentina până în 2011, are un salariu de peste 1,5 milioane de euro şi a declarat în repetate rânduri că nu vrea să părăsească gruparea toscană, cu care speră să obţină cât mai multe performanţe. Unul dintre motivele invocate de Mutu, de care se mai interesează şi Real Madrid, şi Barcelona, este chiar faptul că are o colaborare foarte bună cu antrenorul de la Fiorentina, Cesare Prandelii, sub comanda căruia a jucat şi la FC Parma.

Corriere dello Sport scrie că AS Roma i-ar putea oferi lui Mutu un salariu anual net de 2,5 milioane de euro, acelaşi cu cel propus de Barcelona şi refuzat de internaţionalul român: "AS Roma urmăreşte cu mare atenţie tot ce se întâmplă la Fiorentina. Nu au trecut neobservate recentele declaraţii ale jucătorului, care a cerut patronilor noi investiţii care să ajute la obţinerea de performanţe, dar nici ceea ce s-a întâmplat în ultima etapă de campionat, când românul, după ce a marcat pentru 2-1, a făcut semn suporterilor viola să tacă, după ce aceştia au fluierat echipa. Prea puţin pentru a se putea vorbi despre o criză în relaţiile dintre jucător şi club (...) Dar dacă până la finalul sezonului la Florenţa se va întâmpla ceva care să-l îndepărteze pe jucător, Roma va fi gata să intervină şi să facă investiţiile pe care trebuie să le facă cine vrea să-l ia pe atacantul român".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici