Adrian Mutu: Ianis Hagi are toate calităţile să reuşească la Fiorentina

Fostul jucător al echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a declarat că Ianis Hagi, care a jucat luni într-un meci organizat în scopuri caritabile, are toate calităţile necesare pentru a reuşi la gruparea italiană.

304 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu: Ianis Hagi are toate calităţile să reuşească la Fiorentina

Adrian Mutu: Ianis Hagi are toate calităţile să reuşească la Fiorentina (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Ianis are toate calităţile să reuşească la Fiorentina, îi doresc să reuşească mai multe decât am făcut eu acolo. E clubul potrivit la care să crească, am vorbit şi cu tatăl lui, Gică Hagi, şi într-adevăr, a făcut cea mai bună alegere. Acolo va avea toate condiţiile necesare pentru a-şi dezvolta calităţile. Ianis face paşi de gigant în ceea ce priveşte fotbalul, se vede asta, creşte de la meci la meci. E adevărat însă că în Serie A este altceva, dar depinde doar de el", a spus Mutu.

Fostul fotbalist italian Franco Baresi a afirmat că Ianis Hagi poate avea o carieră frumoasă. "A fost o mare plăcere să fim aici, ne-am mai întâlnit de multe ori cu jucătorii români. Cred că Ianis Hagi poate avea o carieră frumoasă", a precizat el.

Giancarlo Antognoni, care a evoluat pentru Fiorentina în perioada 1972-1987, consideră că Ianis Hagi este "un băiat tânăr, care promite". "Am venit pentru plăcerea de a juca. Ne-a sensibilizat această cauză, dar a fost şi o ocazie de a ne întâlni cu vechi prieteni. L-am văzut pe băiatul lui Hagi, este un băiat curajos, ar putea fi pe urmele tatălui său. Este foarte bun, se vede. Am văzut un băiat tânăr care promite. Un ziarist din Florenţa a dorit o fotografie cu mine, Mutu şi Ianis, un viitor număr 10 la Fiorentina", a afirmat Antognoni.

Traducerea declaraţiilor făcute de Antognoni la conferinţa de presă a fost realizată de fostul internaţional Gheorghe Hagi, care a zâmbit cânda fost nevoit să vorbească despre fiul său, Ianis.

Gheorghe Hagi nu a putut fi prezent la meciul demonstrativ disputat la Bucureşti, ajungând abia la final. El a participat la Constanţa la un eveniment sportiv destinat copiilor, Cupa Hagi Danone. Locul său în echipa României a fost luat în Sala Floreasca de fiul său Ianis, care a purtat tricoul cu numărul 10. La finalul partidei disputate la Sala Floreasca un ziarist din Florenţa i-a rugat pe Antognoni, Mutu şi Ianis Hagi să facă
o fotografie pentru a putea ilustra trei generaţii de fotbalişti care au purtat sau vor purta numărul 10 la Fiorentina.

Echipa României a fost învinsă de Italia, luni, cu scorul de 3-1, într-un meci demonstrativ disputat în Sala Floreasca, la care au participat mai multe glorii ale fotbalului din cele două ţări, eveniment organizat în scopuri caritabile.

Meciul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Italiei la Bucureşti, în scopuri caritabile, încasările urmând a fi destinate copiilor defavorizaţi din două parohii ale judeţele Covasna şi Teleorman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici