Adrian Mutu - locul 6 în clasamentul celor mai populari fotbalişti din lume

Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, s-a clasat pe locul 6 în topul celor mai populari fotbalişti din lume în anul 2007, conform clasamentului Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), dat publicităţii luni.

1 afișare
Imaginea articolului Adrian Mutu - locul 6 în clasamentul celor mai populari fotbalişti din lume

Adrian Mutu - locul 6 în clasamentul celor mai populari fotbalişti din lume

Mutu a fost votat de 21.481 de participanţi la sondajul IFFHS şi a fost urmat, pe locul 7, de cel mai bun fotbalist în 2007, brazilianul Kaka, de la AC Milan, cu 20.313 voturi.

Cel mai popular fotbalist din lume, cu 1.017.786 voturi, a fost desemnat egipteanul Mohamed Aboutreika, de la echipa Al-Ahly Cairo, el fiind urmat de sauditul Yasser Al-Qahtani (Al-Hilal FC Riyadh - 613.116 voturi) şi de irakianul Younis Mahmoud Khalaf (Al-Gharrafa Club Doha -583.769).

Brazilianul Rogerio Ceni (Sao Paulo), cu 250.323 de voturi, s-a clasat pe locul patru, în timp ce poziţia a cincea a fost ocupată de rusul Yegor Titov (Spartak Moscova), cu 34.816 voturi.

Tunisianul Mohamed Amine Chermiti (Etoile du Sahel) s-a clasat pe locul opt, cu 16.278 voturi, iar locul nouă a fost ocupat de Ismail Matar (Emiratele Arabe Unite - Al-Wahda Abu Dhabi), cu 15.780 voturi.

Topul primilor zece este încheiat de argentinianul Lionel Messi, de la FC Barcelona, cu 14.934 voturi.

La votul pentru cel mai bun fotbalist s-au înregistrat 2.727.458 de participanţi, fiind jucători candidaţi din 55 de ţări.

Oficialii IFFHS au explicat că rezultatul acestui vot este posibil deoarece în Asia sunt de aproximativ cinci ori mai mulţi locuitori decât în Europa, "febra fotbalului" din Egipt şi Brazilia este mai mare, ţările din Africa de Nord, Orientul Mijlociu şi Vestul Asiei au multe în comun şi votează de cele mai multe ori la fel sau prin faptul că jucătorii care adeseori schimbă echipa pentru bani nu se bucură de prea multă simpatie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici