Adrian Ungur şi Horia Tecău au primit locuri la Jocurile Olimpice de la Londra

Tenismenul Adrian Ungur a primit din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) un loc pe tabloul principal de simplu la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, el urmând să participe şi la dublu, alături de Horia Tecău.

247 afișări
Imaginea articolului Adrian Ungur şi Horia Tecău au primit locuri la Jocurile Olimpice de la Londra

Adrian Ungur (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

ITF a dat, marţi, publicităţii componenţa tablourilor turneului de tenis de la Londra, pe care se vor afla doi români şi patru românce. Ungur nu avea un loc în ierarhia ATP - baza selecţiei pentru JO - care să-i asigure prezenţa la Londra. Însă federaţia internaţională poate acorda unor jucători dreptul de a evolua la JO. Aceeaşi situaţie s-a repetat în cazul echipei României de dublu masculin. Tecău ratase clasarea directă, dar a primit locul în competiţia olimpică din partea ITF.

Pe tabloul feminin de simplu vor fi prezente Monica Niculescu, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Irina-Camelia Begu, calificate conform poziţiei în clasamentul WTA. La dublu, România va fi reprezentată de perechile Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea/Simona Halep.

Este foarte probabil ca Horia Tecău să facă pereche cu una dintre cele patru românce la dublu mixt, dar tabloul va fi stabilit ulterior, cuplurile urmând a fi formate din jucători prezenţi deja pe celelalte tablouri.

Meciurile de tenis se vor desfăşura pe aceleaşi terenuri pe care se joacă acum turneul de la Wimbledon, la All England Club. Ungur, Begu şi Niculescu au fost eliminaţi în primul tur la simplu, iar Cîrstea este în manşa secundă. La ora transmiterii acestei ştiri evoluează Simona Halep.

Câte 64 de jucători se vor afla pe tablourile de simplu şi câte 32 de perechi pe cele de dublu, la JO. La dublu mixt, vor fi 16 perechi pe tablou.

ITF anunţă că turneul de tenis de la JO va fi cel mai puternic de la reintroducerea acestui sport în familia olimpică, toţi jucătorii de top urmând a fi prezenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici