Adunarea Generală a LPF nu a aprobat înfiinţarea Cupei Ligii începând din sezonul 2013/2014

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) nu a aprobat înfiinţarea Cupei Ligii începând din sezonul 2013/2014, a anunţat, marţi, secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.

124 afișări
Imaginea articolului Adunarea Generală a LPF nu a aprobat înfiinţarea Cupei Ligii începând din sezonul 2013/2014

Adunarea Generală a LPF nu a aprobat înfiinţarea Cupei Ligii începând din sezonul 2013/2014 (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Sport)

"S-a propus în cadrul Adunării Generale să se înfiinţeze Cupa Ligii începând cu sezonul 2013/2014, iar câştigătoarea să primească un loc în cupele europene, ultimul din campionat. A fost respinsă această propunere cu nouă voturi împotrivă, urmând ca până la iarnă lumea să se mai gândească şi noi să avem şi un concept logistic al acestei competiţii", a spus Alexandru.

El a precizat că au fost cluburi mari care au votat împotrivă: "Sunt cluburi mari, nu le ştiu care, am uitat, unele au motivat, normal, că această Cupă a Ligii este o competiţie care te duce după numai cinci meciuri într-o cupă europeană, în condiţiile în care altele muncesc 34 de etape pentru acea participare. Sunt mai multe variante de disputare printre care să se joace în intersezon, iarna în Antalya, iar vara în Austria, de exemplu. Ar fi ceva, nu se ştie, tot cluburile sunt cele care votează", a adăugat Alexandru.

Oficialul LPF susţine că, fără asigurarea unui loc în Liga Europa, organizarea Cupei Ligii nu are niciun sens. "Dacă nu se dă loc de Liga Europa nu are sens Cupa Ligii. Aia ar fi competiţie pe o bere la Snagov. Nicio competiţie care nu îţi dă dreptul să joci în cupele europene nu te stimulează, e clar. Decât poate dacă premierea ar fi foarte mare", a explicat Valentin Alexandru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici