AFAN cere FRF reintroducerea în regulament a obligativităţii cluburilor de a-i asigura pe jucători

AFAN va propune în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal reintroducerea de urgenţă în Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal a obligativităţii cluburilor de a încheia poliţe de asigurare fotbaliştilor pentru riscurile de accidentare la antrenamente şi meciuri.

132 afișări
Imaginea articolului AFAN cere FRF reintroducerea în regulament a obligativităţii cluburilor de a-i asigura pe jucători

AFAN cere FRF reintroducerea în regulament a obligativităţii cluburilor de a-i asigura pe jucători (Imagine: Shutterstock)

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) precizează, într-un comunicat remis luni, că FRF a comis o greşeală prin eliminarea începând din 1 iulie 2010 a prevederii de regulament care obliga cluburile să-i asigure pe jucători, fapt dovedit de numărul mare de fotbalişti care au suferit accidentări grave. AFAN oferă ca exemplu cazurile atacantului Victoraş Astafei de la FCM Târgu Mureş, mijlocaşului Cosmin Băcilă de la Pandurii şi portarului Ciprian Tătăruşanu de la Steaua.

"Numărul mare de fotbalişti români care au suferit accidentări grave în ultimul timp (Astafei, Băcilă, Tătăruşanu) scoate şi mai mult în evidenţă marea greşeală comisă prin eliminarea din regulament a obligativităţii încheierii de către cluburi ale poliţelor de asigurare începând cu 1 iulie 2010. În condiţiile regulamentare actuale, jucătorii de fotbal din România nu beneficiază de niciun fel de asigurare. În cazul unei invalidităţi permanente, aceştia nu dispun de niciun venit şi riscă să traiască la limita subzistenţei! În consecinţă, Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) solicită imperios conducerii FRF reintroducerea de urgenţă în Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal (RSTJF) a obligativităţii cluburilor de a încheia poliţe de asigurare pentru riscurile de accidentare survenite în timpul antrenamentelor şi jocurilor oficiale sau amicale pentru fotbaliştii din România. Acest lucru va fi propus de preşedintele executiv al AFAN, Dumitru Costin, la prima şedinţă a Comitetului Executiv al FRF", se arartă în comunicatul citat.

Fotbalistul echipei FCM Târgu Mureş Victor Astafei a fost diagnosticat cu fractură craniană, după ce s-a ciocnit cap în cap cu jucătorul Alexandru Ţigănaşu, de la Astra Ploieşti, la meciul din 9 septembrie, din etapa a VI-a a Ligii I. Astafei va lipsi de pe teren aproximativ două luni.

Fotbalistul echipei Pandurii Târgu Jiu, Cosmin Băcilă, a fost transportat de urgenţă la spital duminică, după ce a suferit o accidentare gravă la meciul cu Steaua, scor 2-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Băcilă a fost faultat dur de stelistul Florin Gardoş, în minutul 87, iar diagnosticul medicilor a fost fractură de tibie şi peroneu. El a fost scos de pe teren cu ambulanţa, jocul fiind întrerupt aproximativ şapte minute. Gardoş a fost eliminat după faultul comis asupra lui Băcilă. Perioada de indisponibilitate a jucătorului de la Pandurii va fi de minimum şase luni.

Portarul echipei Steaua, Ciprian Tătăruşanu, a suferit o entorsă la glezna stângă în aceeaşi partidă şi va reveni la antrenamentele formaţiei conduse de Roni Levi peste aproximativ o lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici