AFP: Gabi Mureşan este plămânul echipei CFR Cluj

Muncitor neobosit, mijlocaşul defensiv Gabi Mureşan este plămânul echipei CFR Cluj, formaţie care va primi, marţi, vizita grupării din Bordeaux, în etapa a patra a grupei A din Liga Campionilor, notează agenţia France Presse.

17 afișări
Imaginea articolului AFP: Gabi Mureşan este plămânul echipei CFR Cluj

AFP: Gabi Mureşan este plămânul echipei CFR Cluj (Imagine: Mediafax Foto)

La 26 de ani, Mureşan s-a afirmat la nivel internaţional, ca şi clubul la care joacă - în această toamnă, câştigând pe Stadio Olimpico din Roma cu scorul de 2-1 şi ţinând apoi în şah, pe propriul teren, superba maşină de fotbal Chelsea, în chiar primele două jocuri ale sale din competiţia granzilor.

"În 2003, jucam la Sovata, în divizia a treia, şi nu mă gândeam vreodată că voi ajunge în Liga Campionilor. Tot ceea ce visam era să port într-o zi tricoul echipei naţionale", îşi aminteşte "Muri", intrat în primul eşalon al României în 2005, la Gloria Bistriţa, cu doi înainte de a se transfera la CFR Cluj.

Mureşan spune că datorează acest salt întârziat fostului internaţional Ioan Sabău şi iubitei sale, Dana, prezentă de şase ani în viaţa sa, cu care vrea să se însoare şi să aibă un copil. "Sabău a crezut în mine chiar şi în cele mai dificile momente prin care am trecut la Gloria Bistriţa", a declarat mijlocaşul.

"Cheia reuşitei mele este reprezentată de muncă şi de seriozitate, atât pe teren, cât şi în viaţa privată", explică "voinicul" (1,88 metri înălţime şi 80 de kilograme) tuns zero şi cu maxilarul proeminent. "Nu sunt vreun crai care să schimbe constant femeile. În timpul liber, îmi place să mă odihnesc sau să mă plimb cu iubita mea", a adăugat el.

Rezervă în mandatul fostului antrenor al Clujului, Ioan Andone, în ediţia trecută, când CFR a cucerit dubla cupă-campionat, Mureşan a "explodat" sub comanda italianului Maurizio Trombetta, care a avut încredere în el şi l-a desemnat om de bază prin mulţimea de jucători argentinieni, portughezi şi ivorieni din lot, menţionează AFP.

"Nu este necesar ca toţi jucătorii să se exprime în aceeaşi limbă, pentru a ne înţelege pe teren. La noi nu există o gaşcă anume", explică Mureşan, care, uitat de selecţionerul României după ce i-a acordat un sfert de oră contra Sloveniei în preliminariile pentru Euro 2008, a fost titularizat împotriva Franţei, luna trecută, în jocul de la Constanţa.

Nimic nu l-a impresionat cu adevărat pe Gabi Mureşan. Nici şocul întâlnirii cu starurile formaţiei Chelsea, despre care spune că a fost, probabil, cel mai greu meci al carierei sale, nici duelul cu starurile naţionalei Franţei, din preliminariile pentru CM din 2010, ambele partide încheiate la egalitate.

Foamea vine mâncând, astfel că Mureşan îşi doreşte acum să depăşească faza grupelor în Liga Campionilor, unde echipa sa ocupă locul secund, la trei puncte în spatele formaţiei Chelsea.

"Sincer, îmi doresc să terminăm pe poziţia a doua grupa, iar pentru asta trebuie să câştigăm jocurile de pe teren propriu, cu Bordeaux şi cu AS Roma", spune mijlocaşul clujenilor, pregătit să-l reîntâlnească pe Gourcouff şi hotărât să şteargă impresia lăsată de întreaga sa echipă în meciul tur de la Bordeaux, câştigat de francezi cu scorul de 1-0, încheie AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici