Ajax şi-a suspendat directorul general pe fondul unor suspiciuni privind tranzacţii cu acţiuni

  • Clubul de fotbal Ajax Amsterdam l-a suspendat pe directorul său general, Alex Kroes.
  • Acesta este suspectat în legătură cu tranzacţii privind acţiuni ale clubului.
106 afișări
Imaginea articolului Ajax şi-a suspendat directorul general pe fondul unor suspiciuni privind tranzacţii cu acţiuni

Sursa foto: Facebook / Philippe Sport 1

Consiliul de supraveghere al clubului a arătat, marţi, că a aflat că Kroes a cumpărat peste 17.000 de acţiuni ale lui Ajax cu o săptămână înainte de anunţarea numirii sale în funcţie, în 2 august 2023. "Consultanţa juridică externă indică faptul că acesta s-a implicat probabil în tranzacţii cu informaţii privilegiate", a precizat consiliul, potrivit Reuters.

Kroes a declarat că va solicita o hotărâre a autorităţii olandeze de supraveghere financiară AFM cu privire la achiziţiile sale.

Suspendarea lui Kroes e un nou episod dintr-un sezon agitat pentru Ajax, care şi-a concediat directorul tehnic şi antrenorul principal la doar câteva luni după ce i-a numit.

Ajax se află pe locul 5 în clasamentul primei ligi olandeze, la 28 de puncte în spatele liderului, PSV Eindhoven, în ciuda faptului că a cheltuit peste 100 de milioane de euro pe transferuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici