VIDEO: Alberto Contador a doborât recordul Everestului, la 37 de ani! Performanţă uriaşă reuşită de fostul ciclist

  • Alberto Contador a bătut cu 2 minute 37 de secunde recordul lui Lachlan Morton
  • Multiplul campion a parcurs urcarea de 8.848 de metri în 7 ore, 27 de minute şi 20 de secunde
  • Contador s-a retras din lumea ciclismului în 2017
1109 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Alberto Contador a doborât recordul Everestului, la 37 de ani! Performanţă uriaşă reuşită de fostul ciclist

Sursa FOTO: Profimedia

Recordurile se pot doborî la orice vârstă. A demonstrat-o Alberto Contador, care deşi s-a retras de aproape trei ani din lumea ciclismului, a reuşit o performanţă uriaşă. Spaniolul în vârstă de 37 de ani a bătut recordul Everestului, deţinut de Lachlan Morton, cu 2 minute şi 37 de secunde. Contador n-a escaladat la propriu Everestul pe bicicletă. A urcat de 78 de ori pe căţărarea Navapelegrin, din nordul Madridului, pentru a acoperi distanţa de 8.848 de metri. Traseul este unul foarte greu, cu o pantă medie de 12% şi maximă de 20%. Contador a parcurs distanţa în 7 ore, 27 de minute şi 20 de secunde. Recordul său a fost validat de Hells 500, comisia ce îi monitorizează pe toţi cicliştii care acceptă provocarea Everestului. 

 
"Am completat nebunia Everest. Mesajele voastre mi-au dat curaj să fac şi asta. A fost o experienţă foarte grea, dar plăcută. Pe următoarea o vom face împreună", a fost mesajul lui Contador pe pagina sa de Instagram. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici