Alcaraz, aproape de o înfrângere surprinzătoare la debutul său la Queen's Club

După ce anul trecut a ratat participarea la Queen's, Carlos Alcaraz şi-a făcut în sfârşit debutul la acest eveniment, reuşind cu dificultate să câştige meciul din primul tur cu Arthur Rinderknech, cu scorul final de 4-6, 7-5, 7-6(3).

2060 afișări
Imaginea articolului Alcaraz, aproape de o înfrângere surprinzătoare la debutul său la Queen's Club

Alcaraz, aproape de o înfrângere surprinzătoare la debutul său la Queen's Club

Alcaraz a jucat doar 8 meciuri pe iarbă până acum şi are un bilanţ de 4-4. Nu este o suprafaţă pe care să joace atât de bine şi este un lucru de care este conştient. Să-l învingă pe Djokovic este principalul său obiectiv în sezonul de iarbă. Murray este singurul jucător care va juca la Wimbledon şi care l-a învins pe Djokovic pe iarbă.

Pentru Alcaraz, va fi dificil, mult mai greu decât pe alte suprafeţe, conform propriilor sale cuvinte.

Adversarul său din primul tur la Queen's Club 2023 a fost Arthur Rinderknech, un jucător foarte bun la serviciu, care nu se sfieşte să vină şi la fileu. Jucătorul francez nu trebuia să fie adversarul său, dar a primit şansa de a juca după ce Fils s-a retras cu câteva ore înainte de meci.

Primele şase game-uri ale meciului au decurs calm, niciunul dintre jucători nereuşind să exercite prea multă presiune asupra adversarului, dar apoi cei prezenţi au asistat la câteva game-uri intense. Alcaraz a irosit câteva mingi de break, pentru ca apoi să piardă serviciul chiar în game-ul următor.

Rinderknech a servit pentru set la 5-3, dar şi-a pierdut serviciul doar pentru a face din nou break şi a câştiga setul inaugural cu 6-4.

În setul al doilea, ambii şi-au ridicat procentajele la serviciu (în special Alcaraz), ceea ce a dus la un joc mai previzibil.

Spaniolul nu s-a confruntat cu nicio minge de break, în timp ce Rinderknech a permis două. Ambele au venit la 5-5 în setul al doilea, moment în care Alcaraz a făcut break şi a preluat conducerea cu 6-5, transformând-o în victoria cu 7-5 în setul al doilea câteva minute mai târziu.

Alcaraz a înregistrat o statistică impresionantă, cu 20 de lovituri câştigătoare şi nicio greşeală neforţată. Ultimul set s-a dovedit a fi unul foarte strâns pentru Alcaraz, care a fost în urmă cu 0-2, dar apoi a revenit şi a egalat la 2-2.

O minge de break la 3-3 şi o alta la 4-4 au fost şanse mari ratate de Alcaraz, care a fost în cele din urmă nevoit să joace un tiebreak. Spaniolul a făcut un mini break la început şi de acolo a fost de neoprit. Alcaraz a avut 53 de lovituri câştigătoare în acest meci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici