Alcaraz câştigă titlul la Buenos Aires la debutul sezonului

Spaniolul Carlos Alcaraz, recent detronat din poziţia de lider al tenisului masculin mondial, a câştigat duminică turneul de tenis Argentina Open, la revenirea sa în circuit. El a stat mai bine de trei luni departe de circuitul ATP, fiind în recuperare după accidentări.

315 afișări
Imaginea articolului Alcaraz câştigă titlul la Buenos Aires la debutul sezonului

Sursa foto: Profimedia

Numărul 2 mondial l-a învins pe Cameron Norrie, al doilea favorit, cu 6-3, 7-5, pentru a-şi adjudeca al şaptelea titlu ATP din carieră şi primul de la US Open de anul trecut. Alcaraz a pierdut un singur set în cele patru victorii obţinute la ATP 250 de la Buenos Aires, în primul său meci, cu ocazia revenirii, împotriva lui Laslo Djere.

Tânărul spaniol a dus acum la 7-2 rata de succes în finale disputate în turneele din circuitul ATP.

Alcaraz s-a apropiat la 590 de puncte de Novak Djokovic, numărul 1, în clasamentul ATP Live Rankings.

"M-am simţit foarte confortabil jucând finala", a declarat Alcaraz după meci, citat de atptour.com. "Ştiam că va fi foarte dificil. Am început cu adevărat concentrat pe ceea ce trebuia să fac la început, pe jocul meu, pe nivelul meu. Acesta este nivelul la care trebuie să joc în finale".

Tânărul de 19 ani a reuşit o serie de şapte game-uri consecutive, de la 2-3 în primul set, pentru a prelua conducerea finalei, până la un avataj de 6-3, 3-0.

Până la 5-3, în setul secund, Alcaraz nu s-a confruntat cu nicio minge de break, momenta în care a cedat avantajul obţinut în debutul setului, pierzând pe propriul serviciu şi fiind apoi egalat la 5-5.

În cele din urmă, spaniolul a închis meciul cu cel mai lung game al partidei, în care a valorificat prima minge de break, set şi meci.

După ce a cucerit primul său titlu la nivel de turneu în 2021 (Umag) şi cinci în sezonul trecut, Alcaraz se detaşează rapid în 2023. El este primul spaniol care câştigă trofeul de la Buenos Aires de la Rafael Nadal în 2015 şi îl egalează pe Gustavo Kuerten ca cel mai bine clasat câştigător din istoria turneului, pe locul 2 în clasamentul ATP. Alcaraz este, de asemenea, primul adolescent care câştigă evenimentul, Casper Ruud fiind cel mai tânăr câştigător anterior, la 21 de ani, în 2020.

Norrie are acum o rată de câştig de 4-9 în finale la nivel de turneu cu această înfrângere, dar cu cele trei victorii ale sale din această săptămână l-a egalat pe Stefanos Tsitsipas pentru cele mai multe meciuri câştigate la nivel de turneu în acest sezon, cu 13.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici