Alcaraz, debut năvalnic la Wimbledon: i-a stricat meciul de retragere lui Chardy

Carlos Alcaraz, principalul favorit, nu a pierdut mult timp pentru a ajunge în turul doi la Wimbledon, marţi, trecând de Jeremy Chardy, care a jucat ultimul său meci de simplu.

858 afișări
Imaginea articolului Alcaraz, debut năvalnic la Wimbledon: i-a stricat meciul de retragere lui Chardy

Alcaraz, debut năvalnic la Wimbledon: i-a stricat meciul de retragere lui Chardy

Sub acoperişul de pe terenul 1, spaniolul l-a copleşit pe francezul în vârstă de 36 de ani cu loviturile sale distructive de pe teren, obţinând o victorie cu 6-0, 6-2, 7-5 într-o oră şi 53 de minute.

"Cred că am jucat foarte bine la începutul meciului", a declarat Alcaraz în interviul de pe teren. "În setul al treilea, el şi-a regăsit nivelul. Am avut probleme, dar îmi place să joc raliuri, îmi place să joc bătălii şi sunt foarte fericit că am jucat la un nivel mare. Amândoi în setul al treilea. A fost foarte strâns, dar sunt foarte fericit că am trecut de acest prim tur."

Alcaraz, campion la US Open 2022, urmăreşte al doilea său titlu major în aceste două săptămâni şi nici că ar fi putut avea un start mai bun în cursa pentru titlul de la Wimbledon, principala sa problemă fiind la începutul primului set, când a alunecat pe terenul uşor umed.

Alcaraz a revenit rapid în picioare şi de acolo a urmat un joc cu sens unic, Chardy neputând face faţă ritmului spaniolului. Francezul a făcut şapte duble greşeli în primul set, dând semne de nervozitate, dar a jucat cu mai multă libertate pe măsură ce meciul a continuat, reuşind să facă break şi să conducă cu 4-2 în setul al treilea.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani nu a reuşit să menţină o presiune serioasă asupra lui Alcaraz în prima lor întâlnire din circuit, însă, principalul favorit a reuşit să câştige cinci din următoarele şase game-uri pentru a avansa.

"[Acoperişul] nu schimbă prea mult pentru mine", a declarat Alcaraz. "Încerc să nu mă gândesc la asta. Evident, fără acoperiş, cu soare, este mult mai bine pentru mine, şi cred că pentru toată lumea, dar trebuie să fiu foarte concentrat. Cu sau fără acoperiş, trebuie să arăt cel mai bun nivel al meu, dar cred că şi sunetul mingii cu acoperiş este foarte frumos. Chiar mai frumos este să joci pe iarbă. Cred că lovim mingea foarte curat şi este atât de frumos să joci."

Alcaraz, care are un record de 41-4 în acest sezon, îi va întâlni în continuare pe Arthur Rinderknech sau Alexandre Muller. Jucătorul în vârstă de 20 de ani a sosit la Wimbledon într-o formă bună, după ce luna trecută a cucerit primul său titlu pe iarbă la nivel de turneu, la The Queen's Club. El se află la a treia sa participare la Wimbledon, unde a avansat până în turul al patrulea anul trecut.

Dacă Alcaraz va cuceri al şaselea său titlu al sezonului la Turneul Campionilor, va rămâne pe locul 1 în clasamentul ATP.

Cariera de 18 ani de simplu a lui Chardy în circuit s-a încheiat în urma înfrângerii sale. Francezul a ridicat singurul său trofeu la nivel de turneu la Stuttgart în 2009 şi a ajuns pe locul 25 în carieră în 2013. În vârstă de 36 de ani, cel care acum îl antrenează acum pe compatriotul său Ugo Humbert, a câştigat, de asemenea, şapte titluri la dublu.

În timp ce a primit lovitură după lovitură împotriva lui Alcaraz pe terenul 1, francezul s-a bucurat de un moment special când a câştigat primul game al meciului la 0-6, 1-2, fiind ovaţionat în picioare de către publicul prezent. Chardy a fost încurajat şi de soţia sa, Susan, şi de fiul său, Stone.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici