Alcaraz îl învinge pe Ruud în revanşa finalei US Open 2022 şi ajunge în semifinalele China Open

Carlos Alcaraz îşi îmbunătăţeşte speranţele de a termina pentru al doilea an consecutiv pe locul 1 ATP, după ce l-a învins luni pe Casper Ruud cu 6-4, 6-2 la turneul de la Beijing şi a ajuns în a 12-a semifinală a sezonului.

221 afișări
Imaginea articolului Alcaraz îl învinge pe Ruud în revanşa finalei US Open 2022 şi ajunge în semifinalele China Open

Alcaraz îl învinge pe Ruud în revanşa finalei US Open 2022 şi ajunge în semifinalele China Open

Spaniolul a devenit primul jucător care a obţinut 60 de victorii la nivel de turneu în acest sezon, odată cu victoria împotriva lui Lorenzo Musetti în turul doi şi a ajuns rapid la cea cu numărul 61, cu o demonstraţie de forţă împotriva lui Ruud.

Principalul favorit şi-a revenit după ce a fost condus cu 0-3 în primul set, lovind cu prea multă putere şi intensitate pentru Ruud, care a căutat prima sa victorie împotriva lui Alcaraz din a patra încercare.

Victoria de luni îi aduce lui Alcaraz o confruntare în semifinală împotriva lui Jannik Sinner sau Grigor Dimitrov. Jucătorul în vârstă de 20 de ani se află în prezent la 635 de puncte în spatele primului clasat, Novak Djokovic, în clasamentul ATP Live, dar se poate apropia la 415 puncte, dacă va obţine titlul.

Alcaraz, care luptă pentru al şaptelea trofeu al sezonului în această săptămână, are acum un record de 12-1 în sferturile de finală din 2023. El a reuşit 30 de lovituri câştigătoare împotriva lui Ruud şi a făcut break împotriva favoritului numărul 7 de patru ori, pentru a avansa după o oră şi 45 de minute.

Ruud părăseşte Beijingul pe locul 10 în clasamentul ATP Live, la 410 puncte în spatele lui Holger Rune, locul 8, ultimul loc de calificare la ATP Finals 2023. Jucătorul în vârstă de 24 de ani a avansat până în meciul pentru titlu la ATP Finals din 2022.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici