Alcaraz şi Djokovic merg mai departe, Medvedev şi Tsitsipas părăsesc Cincinnati

Numărul unu mondial, Carlos Alcaraz, a trecut de americanul Tommy Paul, cu 7-6(6), 6-7(0), 6-3, şi s-a calificat joi în sferturile de finală ale Openului de la Cincinnati, în timp ce Daniil Medvedev şi grecul Stefanos Tsitsipas, au fost eliminaţi. Djokovic a închis ziua cu victorie la Monfils, 6-3,

465 afișări
Imaginea articolului Alcaraz şi Djokovic merg mai departe, Medvedev şi Tsitsipas părăsesc Cincinnati

Sursa foto: Western & Southern Open

Alcaraz nu a fost în apele sale marţi, când a avut o prestaţie fluctuantă în turul al treilea, dar joi a fost în formă maximă, folosindu-şi forehand-ul pentru a trece de defensiva lui Paul în meciul întrerupt de ploaie.

Paul reuşise să-l învingă pe spaniolul de 20 de ani la începutul acestei luni la Toronto, dar de data aceasta, câteva erori în plus din partea celui de-al 14-lea favorit l-au ajutat pe Alcaraz să se impună.

"A fost un meci foarte greu", a declarat Alcaraz în interviul de pe teren. "Foarte, foarte mulţumit de nivel şi cred că devin din ce în ce mai bun".

După două seturi disputate, încheiate la tiebreak, din care unul câştigat la zero de american, dar şi după ce Alcaraz a ratat 3 mingi de meci în setul doi, partida a fost adjudecată de spaniol în setul decisiv, cu două break-uri în debut de set şi la finalul său.

Alcaraz a stabilit astfel o întâlnire cu australianul Max Purcell, care l-a învins pe Stan Wawrinka, triplu câştigător de Grand Slam, cu 6-4, 6-2.

În altă ordine de idei, Alexander Zverev l-a învins pe Medvedev, al treilea favorit, cu 6-4, 5-7, 6-4, într-o confruntare între foşti campioni.

Zverev, care a intrat în meci cu un bilanţ de 6-9 în faţa lui Medvedev şi care a pierdut toate cele trei întâlniri directe din acest an, a reuşit să facă trei break-uri în faţa rusului şi a salvat şase din cele opt mingi de break pentru a obţine victoria în două ore şi 32 de minute.


"Condiţii foarte dificile, dar şi un adversar foarte dificil", a declarat germanul Zverev, cap de serie 16, în interviul de pe teren. "Este un adversar care nu îţi oferă absolut nimic. Trebuie să câştigi singur meciul şi asta am făcut astăzi şi sunt mulţumit de asta."

Polonezul Hubert Hurkacz, care nu este favorit, a reuşit 11 aşi şi 27 de lovituri câştigătoare pentru a trece de grecul Stefanos Tsitsipas cu 6-3, 6-4 într-o oră şi 5 minute, pregătind o întâlnire cu lucky loserul australian Alexei Popyrin, care l-a învins pe finlandezul Emil Ruusuvuori cu 6-2, 1-6, 6-3.

Hurkacz nu învinsese niciun adversar din top 10 în acest an, dar a luat repede avantaj asupra lui Tsitsipas, reuşind break-ul în al doilea game, înainte de a respinge două şanse de break în game-ul al şaptelea.

El şi-a păstrat ritmul în setul al doilea, în care s-a desprins imediat pe Tsitsipas, în condiţiile în care grecul nu a reuşit niciodată să îşi creeze o şansă de break la rândul său.


Hurkacz, care a câştigat 85% din primele sale mingi de serviciu pe tot parcursul meciului, a închis afacerea cu un as.

Novak Djokovic a încheiat sesiunea de seară împotriva francezului Gael Monfils, de care a trecut fără mair eforturi, în doar 69 de minute, urmând să-l întâlnească în turul următor pe americanul taylor Fritz, cap de serie numărul 9.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici