Alcoolul nu va fi vândut în locaţiile Paris 2024

Alcoolul nu va fi vândut în niciunul dintre locurile de desfăşurare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de anul viitor de la Paris, conform presei franceze.

244 afișări
Imaginea articolului Alcoolul nu va fi vândut în locaţiile Paris 2024

Alcoolul nu va fi vândut în locaţiile Paris 2024

În conformitate cu o lege care datează de peste 30 de ani, alcoolul este interzis pe stadioanele sportive, însă organizatorii Cupei Mondiale de Rugby din acest an din Franţa au negociat o excepţie.

Cu toate acestea, Paris 2024 nu încearcă să obţină ridicarea legii pentru Jocurile Olimpice, a relatat luni ziarul Le Parisien.

Însă berea, vinul şi băuturile spirtoase vor putea fi servite în zonele VIP şi în zonele de ospitalitate pentru companii.

Legea Evin din 1991 interzice vânzarea, distribuţia şi introducerea băuturilor alcoolice în unităţile sportive şi de activitate fizică.

Mulţi fani din Franţa au făcut presiuni pentru a se permite vânzarea de alcool pe stadioanele din întreaga ţară, plângându-se de ipocrizia de a vinde alcool în zonele VIP.

În 2019, ministrul francez al sănătăţii de atunci, Agnès Buzyn, a sugerat ca alcoolul să fie interzis şi în zonele VIP, dar ideea ei a fost rapid respinsă de industria băuturilor.

Cu toate acestea, există mai multe lacune în lege, ceea ce înseamnă că vinul, berea şi cidrul sunt vândute în mod regulat la evenimente pentru anumite sporturi, cum ar fi rugby-ul.

De asemenea, legea permite primarilor locali să acorde un număr limitat de excepţii pe an.

Compania japoneză de bere Asahi s-a înscris ca sponsor al Cupei Mondiale de Rugby, care va avea loc între 8 septembrie şi 28 octombrie, iar berea va fi vândută la cele 48 de meciuri, în locaţiile din cele nouă oraşe, la fel ca la meciurile obişnuite de rugby intern sau internaţional din Franţa.

Se pare că Paris 2024 nu va profita de niciuna dintre aceste lacune.

Alcoolul a fost interzis pe stadioane şi la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, dar, în cele din urmă, spectatorii nu au fost lăsaţi să participe la competiţii din cauza pandemiei COVID-19.

Berea şi vinul au fost disponibile la Jocurile Olimpice din 2012 şi 2016 de la Londra şi, respectiv, Rio de Janeiro.

În noiembrie anul trecut, în ajunul Cupei Mondiale FIFA din Qatar, organizatorii au anunţat că berea nu va fi disponibilă la vânzare pe stadioane.

Anterior, deţinătorii de bilete - conform ghidului FIFA pentru fani - au fost informaţi că vor putea cumpăra berea unui brand american în zonele de activare a mărcii din perimetrul stadionului cu trei ore înainte de startul meciului şi la o oră după fluierul final.

În interiorul stadioanelor propriu-zise, fanii au putut cumpăra doar varianta fără alcool şi o băutură răcoritoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici