Alegerile pentru şefia FIFA: Care sunt candidaţii susţinuţi de Anglia, Spania sau România

Federaţia Engleză de Fotbal îl susţine pe prinţul iordanian Ali Bin Al Hussein la alegerile pentru şefia FIFA, Spania pe preşedintele în exerciţiu Sepp Blatter, Danemarca pe fostul internaţional Luis Figo, iar România pe olandezul Michael van Praag, a anunţat, marţi, presa internaţională.

231 afișări
Imaginea articolului Alegerile pentru şefia FIFA: Care sunt candidaţii susţinuţi de Anglia, Spania sau România

Alegerile pentru şefia FIFA: Care sunt candidaţii susţinuţi de Anglia, Spania sau România

Iordanianul Al Hussein, vicepreşdinte FIFA, a anunţat că dosarul său de candidatură este susţinut de federaţiile din Belarus, Malta, Anglia, Iordania, Statele Unite ale Americii şi Georgia.

"Am primit şase recomandări, cu una mai mult decât minimum necesar. A trebuit să respect dorinţa federaţiilor de a păstra confidenţialitatea lor, dar acum am primit acceptul lor să vorbesc. Nominalizările mele au venit din Belarus, Malta, Anglia, Iordania, Statele Unite şi Georgia", a spus Al Hussein, în vârstă de 39 de ani, care nu are parte totuşi de susţinerea federaţiilor asiatice.

Platforma prinţului Ali se bazează pe o reformă drastică a FIFA, pe care o va dezvălui până la alegerile din 29 mai. "Nu voi sta încă patru ani să asist la aceleaşi lucruri. Am încercat tot timpul să reformez FIFA pe cât de mult am putut, iar cel mai bun lucru este să candidez la preşedinţie. Cel mai bine este să avem o discuţie deschisă şi onestă", a adăugat Al Hussein, într-o conferinţă de presă susţinută la Londra.

Portughezul Luis Figo este susţinut de şase federaţii europene, Portugalia, Danemarca, Macedonia, Muntenegru, Polonia şi Luxemburg, în timp ce olandezul Michael van Praag a fost nominalizat de Olanda, Belgia, Suedia, Scoţia, România şi Insulele Feroe.

Preşedintele în exerciţiu, Sepp Blatter, care candidează pentru al cincilea mandat se bucură de susţinerea Spaniei, a Africii, a unei părţi importante din Europa, dar şi a continentului american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici